Вие сте тук: Начало Въпроси

Въпроси

Въпроси и отговори към Иван Тотев зададени от граждани.
Въпрос от Златка Рангелова, Пловдив
Г-н Тотев, аз съм убедена, че ще станете кмет на град Пловдив. Аз лично, ако можех, бих гласувала и с двете си ръце. Имам следния въпрос към Вас. Какво смятате да направите с българите от квартал Столипиново или по-точно българите, които живеят по улиците „Крайречна”, „Крайна” и т.н. Трябва да се изместят всичките българи от там, защото животът ни е ад. Надявам се и се моля да доживеем момента на преместването, за да не преживеем още един случай като Катуница. Благодаря Ви.
Въпрос от д-р Румяна Бороджийска
Г-н Тотев, смятате ли да отворите плувния басейн на стадион „Ботев”, който сега стои затворен. Пловдивчани няма къде да плуват (закрити басейни), както е в Европа. Не смятате ли, че е нужен строг контрол за собствениците на кучета, превръщането на паркове и градини в тоалетни за кучета? Да не би кучетата да имат повече права от децата ни?! Моля отговорете!
Въпрос от Ирина Иванова, Пловдив
Г-н Тотев, ако станете кмет как ще решите проблема с картите за Градския транспорт? Това е една уникална простотия... Кой нормален човек има време да чака по 2 часа? Да не говорим за учениците, които трябва да отсъстват от училище, за да си осигурят такава. Как може да си купиш ваучер или да си платиш сметката на мобилния почти през 200 метра, а за такава карта, която е предварително платена и всекидневно нужна, да ти е необходим цял ден. В кой век се завърна града ни?
Въпрос от Красимира Добрева, Пловдив
Здравейте, г-н Тотев! Моят въпрос е във връзка с изнудването на всички детски градини относно допълнителното финансиране на нашите деца. Защо се допусна от родителите да се иска допълнително така наречения членски внос. Отделно пари за допълнително закупуване на детски легла, помагала за обучение, одеяла и в същото време директорите се оплакват, че общината не отпуска пари. Благодаря Ви предварително!
Въпрос от Петър Рангелов, Пловдив
Г-н Тотев, Въпреки, че сред другите кандидати за кмет на Пловдив имам добър познат и колега, ще гласувам за Вас, защото вотът ми няма да отиде „на вятъра“. Омръзна ми разни нагласачи и подлизурки да се мотаят в управата и НИЩО. Ама НИЩО, та НИЩО!!! Моят въпрос е следният – ул. „Гладстон“ - „тапа“; „Руски“ - „Гладстон“; „Руски“ - „Шести септември“ - „тапа“; Сточна гара - „тапа“ и т.н. и т.н „Тапа“ до „тапа“. Пълен хаос и ужас... Вашето решение. И досега обещаваха. А Вашето обещание, решение и гаранция? Багодаря.
Въпрос от Лилия Ненкова, Пловдив
Живея в квартал „Изгрев” и искам да разбера дали тази занемарена сграда точно до детската градина „Биляна” ще бъде оправена, а не както сега е свърталище на наркомани и от вътре да излизат всякакви хора.
Въпрос от Софка Славова, Пловдив
Здравейте! Моето съобщение към Вас е свързано със случай, свързан с детските градини: аз съм на 34 години, майка на дете, на 3г. и 7 месеца, което все още не ходи на градина. Защото, както виждате от адреса ми, около мене има 3 градини и синът ми не е приет в нито една. Вчера, при поредното си ходене до общината, дирекция Образование, една лелка (име няма да съобщя), с цялата си наглост заяви, че те всъщност на 06.09. не били решили да отремонтират помещение в ОДЗ "Буратино" за още една първа група, директорката не била разбрала, защото била нова, и ако те пуснели това помещение то щяло да е за 5-6 годишните предучилищна група /а за тях има предостатъчно места - помислете/. Т.е. аз и директорката на "Буратино" сме в заблуда и лъжа вече месец - а има и други родители, знаещи за втора първа група там и чакат да си заведат децата. Питам кой лъже, защо лъже и какво бърза да отнесе от хлопащото му място под задника в общината? Ако Вие сте кмет, ще се случва ли тази мръсотия, в градините да влизат деца на наши и ваши без оглед на местоживеене и на лъжи и измама? Добре че все пак се отвори детска градина "Рая", която е на майната си и ще трябва да си водя детето до там пеш за 45 минути рано сутринта и да го прибирам после пак така... Аз не съм лелка в автомобил, която не е стъпвала по прашните улици на града и все още съм градска. Дано да прочетете съобщението ми и ще се радвам на отговор от Ваша страна. А бих могла и да Ви запитам лично, като работното Ви място е на две минути от дома ми. Пожелавам Ви успешен ден в разрешаването му! С. Славова
Въпрос от Светлана Чолакова, Пловдив
Здравейте, господин Тотев! Искам да Ви попитам, какво ще направите за професионалното развитие на младите хора в гр. Пловдив? Аз съм на 27 години, омъжена съм с едно дете, владея перфектно немски език, магистър съм по специалност Дипломация и международни отношения и от една година не мога да си намеря работа. Благодаря Ви! Пожелавам Ви успех на предстоящите избори!
Въпрос от Иван Стоилов, Пловдив
Здравейте, г-н Тотев. Давате ли гаранция, ако станете кмет, че може да сме сигурни правителството да изпрати прословутия милион за осветление за стадион „Локомотив”. И как вие лично ще се погрижите за разрешаването на този въпрос! Благодаря!
Въпрос от Мария Данаилова, Пловдив
Г-н Тотев, ще бъде ли въстановена автобусната и тролейбусна спирка на бул. "Македония" до светофара на бившите хали и по точно пред заведението "На свещи". Беше премахната "до изграждането на надлеза, който ще поеме потока и няма да има задръстване" Надлеза отдавна стана. От квартала пишем ли, пишем но така или иначе никой не отговаря и не прави нищо по въпроса, а живущите наоколо трябва да ходим до гарата или на спирката пред бетонния мост /срещу Билла/. Дори желязната будка на контрольорите стои все още там. Разширението на улицата на бившата спирката също. Благодаря предварително.
Въпрос от Борислав Пейков
Здравейте, г-н Тотев! Имам въпрос, който много сериозно ме интересува, с оглед на това за кой ще гласувам, като не прикривам, че Вие сте моят фаворит засега. Но отговорът на въпроса е много важен: След като станете кмет, ще позволите ли на софийския боклук да пътува ежедневно към пловдивското сметище в с. Цалапица? И ще има ли лост на опониране на премиера (и софийския кмет), всички еднопартийни? Поздрави!
Въпрос от Любчо Хараланов
Здравейте, господин Тотев. Попадна ми ваша кандидат-кметска боршура. На гърба й има точки от вашата програма. Интересуват ме подробности какво означава "икномическо развитие на Пловдив"? Какви са конкретните мерки, които ще вземете в област икономика или поне някакви по-конкретни идеи? Наясно съм, че хората искат градинки, паркове, улици, чистота и култура, а и вие се надявам сте наясно, че всичките те се градят на икономката и приходите в общината. Искам да кажа, ако има достатъчно пари - градинките и другите благини ще дойдат от самосебе си. Затова ми е интересно, какви по-точно мерки бихте взели за превличане на инвеститори? Примерно бихте ли бил достатъчно смел за да облекчите данъчно (и не само) гръцки бизнесмени от средния и едрият им бизнес, така че да прехвърлят част от дейността си от икономически срината Гърция в приветлива България? В този ред на мисли нормално ли е от 7 точки във вашата програма, 5 да са за разходи на общината, 1 за приходи, 1 за реорганизация (прозрачност)?
Въпрос от Йордан Петков от Пловдив
Уважаеми, г-н Тотев, Коматевско шосе - предвиждате ли то да бъде разширено и асфалтирано? Защото е нетърпимо вече.Този път стана доста натоварен, а и като мине някои тежък камион или рейс се тресе къщата ми. Да не говорим за тротоарите, които ги няма, вместо тях има сгур и като завали няма минаване. Благодаря предварително за отговора ви, какъвто и да е тои.
Въпрос от доц. д-р Валентин Владимиров, Пловдив
Уважаеми Г-н Тотев, Какво е вашето отношение към спорта? Бихте ли съдействали за развитието на спорта в училищата и ВУЗ? Бихте ли се намесили за решаване на проблема със собствеността на ССК "Академик" - Пловдив? Студентите от всички ВУЗ-е в Пловдив имат нужда от собствена база за спортуване.
Въпрос от Чавдар Кумчев, Пловдив
Можете ли да обещаете и съответно да изпълните следното: Да се построи, или възобнови 50 метров плувен басейн? Нашите плувци са шампиони , а лятото няма къде да тренират. Срамота !!!
Въпрос от Веселин Колев, Пловдив
Добър ден, господин Тотев! Собственик съм на заведение, находящо се до Римския стадион. Облагородил съм 20 улични саксии с кипариси, храсти и цветя изцяло за собствена сметка.Изпълнявам гражданския си дълг, като подавам сигнали за изсъхнали дървета, паднали клони, висящи кабели от разбити ел. тъбла, запушени улични шахти, изправял съм и съм бетонирал блъснати улични колчета общинска собственост и т.н. До преди започване на ремонтните дейности на Римският стадион използвахме маси за открито сервиране.От общината ни обясниха, че по Ваша заповед схемата е обявена за невалидна. Обяснението за това било, че загрозяваме архитектурния облик. Искам да поясня, че около заведението има четири вида плочки, кои от кои по изпочупени, фасадите на къщите са в окаяно състояние и най- малко моите саксии и маси загрозяват архитектурно ландшафта.Всички, които минават от махалата ни се радват понеже всеки ден поливаме, подстригваме и плевим саксиите.Кажете моля какви критерии трябва да изпълним за да не загрозяваме архитектурно съответната градска среда. С чест и уважение! Веселин Колев
Въпрос от Катя Дачева
Г-н Тотев, като кандидат за кмет на Пловдив предвиждате ли промени в облика на най-южния квартал на града - кв. Коматево.Става въпрос за улиците на квартала, които макар и асвалтирани са почти без тротоари, поради изпочупените плочки,неподновени повече от 30 години,обрасли с трева, което състояние не позволява използването на тротоарите за пешеходци. За сметка на това същите са удобни и безплатни паркинги, места за съхранение на различни материали и др. за голяма част от живеещите в квартала. Предвижда ли се разширение и поставяне на тротоари и осветление на Коматевско шосе предвид новопостроените жилищни и промишлени сгради, както и сравнително малкото разстояние, свързващо квартала с район "Южен"?
Въпрос от Илия Зюмбилев, Пловдив
Здравейте, г-н Тотев, имам два въпроса към вас. Първият е за Коматевско шосе - предвиждате ли то да бъде разширено и асфалтирано? Вторият ми въпрос е за ОУП на гр.Пловдив - в зоната, в която се намира моят имот, е предвидена за жилищна зона (Юг-2), но наскоро разбрах от АГКК-Пловдив,  че цялият район се води земеделска територия и че служители от община Пловдив не са подали необходимите документи за прилагането на новият ОУП?
Въпрос от Адриан Найденов
Уважаеми Г-н Тотев, Какво е мнението Ви за изграждане на крайно необходим нов мост над р.Марица успоредно на железния мост, който да свърже бул.”Копривщица” с бул.”България”. Както и за премахване на ЖП прелезите на бул.”6-ти септември”,бул.”Свобода” и бул.”Пещерско шосе”. По всеобщо мнение това би отпушило движението по тези натоварени булеварди и би дало бърз и лесен достъп между централните райони, район „Западен” и „Южен” с Окръжна болница, новата сграда на ПУ, езиковите гимназии и магистрала Тракия. Както и стадион „Пловдив”, Гребния канал и двете страни на бул.Марица.Тази връзка спестява около 4 км. обиколка и време през най-близкия мост на бул. ”В Априлов” и разтоварва движението от другите мостове по-близо до центра.В Пловдив 35-40 години не е строен нов мост а Пловдив има нужда от поне 2-3 нови съоръжения над р.Марица.Според експерти досега не са отказвани Европейски пари за подобни инфраструкторни проекти, този е лесно защитим. В северна Гърция (да не отиваме по-далеч ) могат да се видят десетки безсмислени мостове над сухи дерета от порядък 150-200 м., пред които стоят табели по коя програма на ЕС са финансирани. Макар и да избързвам с месец ще завърша с това,че кметовете се помнят не с това колко дупки са запълнили а какво са построили, а в ПЛОВДИВ имаме едва 4 моста. ЗАСЕГА.
Въпрос от Стефка Коилова
Г-н Тотев, аз искам да Ви попитам - има ли шанс тези огромни и черни кръстове, поставени в Пловдив на входовете на града, които нощем дори светят  - просто да се махнат ?
Въпрос от Десислав Семерджиев, Пловдив
Здравейте г-н Тотев, имам доста въпроси към вас, но за сега ще се фокусирам върху тази част от тях, която засяга пряко туризма. Първият е свързан с историческото ни наследство. При посещението на Джилберто Кашани, вие споменахте, че в бъдеще ще си съдействате за възстановяването на "Античния Форум". Теренът не е ли частна собственост ? До къде стигна проектозакона за замяната на такива ценни имоти, и това ли ви е идеята. Ще позволите ли посторояването на хотел "Централ", защото ще е жалко да се унищожи археологията, както да се закрие тепето, какви са ви намеренията за това място ? Споменахте преди време, че е възможно повотрение на програмата, по която община Пловдив изгуби по един доста лековат начин парите за Небет тепе, има ли останал финансов ресурс, съответно ще има ли такова повторение на програмата ? Ако не, имате ли друг вариант за финансиране на проекта. И не на последно място, имаше един изработен идеен проект за "Източната порта" , на каква стойност възлиза реалзацията му, имате ли стратегия за реставрацията на обекта, и в какви срокове ? Харесвате ли парапета, който се поставя на "Римсия стадион" ? Имате ли стратегия за р.Марица и тепетата ? Преди известно време темата за построяването на паметници на Левски и Ботев, върху някой от тепетата беше доста актуална, какво е мнението ви по този въпрос ? Надявам се да ми отговорите по един начин, който отговаря както на финансовата рамка, така и на личните възможности както на вас, така и екипа ви, а не по начин, който всеки избирател иска да чуе!
Въпрос от Христо Любомиров Стоянов, Пловдив
В програмата Ви за управление на Пловдив влиза ли ремонт на Коматевско шосе от колелото на бул. „Ал.Стамболийски” до началото на квартал Коматево. Имам предвид подмяна на целия павиран участък с асфалт и тротоари, тъй като постояннно се руши и постоянно дупките се нареждат пак със старто паве. Освен това понеже живея на самата главна улица срещу стадиона на квартала, къщата ни се тресе винаги от вече твърде натовареното движене. Обмисляте ли и евентуално околовръстен път на Коматево, по който да се изведе трафика извън квартала защото на моменти е трудно родител с малки деца като мен да пресече улицата.
Въпрос от Чавдар Каменаров, Пловдив
Уважаеми Г-н Тотев, При кандидат кметската надпревара, защо не поемете три прости неща: 1. Просто възстановяване на целия ансамбъл комплекс на Бунарджика. Достатъчно екзотично и романтично ги е създал автора преди около 73-75 години, като разбира се, се изчистят напълно алеите и тревните площи от кучешки фекали. Сега Бунарджика е кучешка тоалетна. 2. Защо не довършите инициативата отпреди 30 години за лифтове между хълмовете изпълнени с гирлянди светлинни украси. Идеята е заимствана от арх. Джан Карло, който спечели първо място на конкурса за Пловдив. Ако се даде на концесия, проекта и изпълнението му ще бъдат без пари. Иска се само воля. 3. Защо не дадете на концесия Гребната база с построяване на атракционен детски огромен кът със свръхскоростни влакчета? Това съоръжение с лифтовете между хълмовете ще усили културния туризъм в гр. Пловдив. Поемете го като задача и лична инициатива. Казвам Ви го като автор на двете идеи от преди повече от 30 години.
Въпрос от Донка Дойчинова, Пловдив
Здравейте, г-н Тотев! От няколко месеца ми прави впечатление, че в район „Южен” кипи работен процес що се отнася до детските площадки. Позаинтересувах се и се оказа, че има отпуснати средства за подновяването им. "Страхотно, макар и отново предизборно" - казах си и зачаках да дойде ред и на "площадката" в квартал Коматево, която също спада към тези от „Южен”...Да, ама не (както казваше известният политик от близкото минало П. Б.) Децата тук явно не заслужават да играят на красиво и безопасно място. Надали сте идвал, за да видите на какво изпитание са подложени майките всеки ден - на кое желязо, ръждавеещо от десетилетие, ще попадне детето, дали от люлките (пардон - люлката)и днес ще падне някое дете... Безобразието е пълно! Кога най-после някой ще забележи, че деца има и в крайните квартали, не само в по-централните? Живея от скоро тук и повярвайте ми, съжалявам, че във втория по големина град в милата ни Родина има квартал, където няма място да играят децата ни... дано някой се позаинтересува и следизборно, но с когото и да се коментира проблема, думите са "сега трябва да се действа - преди изборите", защото хората се радват на "придобивки" само в месеците преди гласуването, но май и това е нещо...Защо ли ми звучи познато от разкази на Алеко Константинов отпреди...стотина години?! Та... как ще промените фактите, г-н Тотев?
Въпрос от Нели Иванова, Пловдив
Уважаеми г-н Тотев, Според Вас следва ли да има Южен обходен колектор и евентуално кога ще може да стане това. Живеем на бул. "Христо Ботев, под уличното платно на който има колектор за обратните води. След построяването на много от новите жилищни сгради, вече 20-ина години при всеки проливен дъжд избените етажи се наводняват с отпадни води - понякога стигат до над 1 метър.Това не само ни лишава да ползваме помещенията, които са разположени там, но и вероятно оказва влияние върху здравината и устойчивостта на сградите. Вече повече от 10 години ни се отговаря, че проблемът ще се реши чрез изграждането на този колектор, но досега няма никакъв резултат. ИЗВЪН ВЪПРОСА: Искам да Ви кажа друго - това фото, на което сте с азиатеца, с вдигнатата нагоре и напред ръка, ми се струва не много подходящо. Напомня за предишни водачи от по-предишно време.Посъветвайте се с компетентни за това.
Въпрос от Васил Василев, Пловдив
Г-н Тотев , моля обърнете сериозно внимание на ул.”Младежка”! Така и за толкова години никой от властта не си помръдна пръста за нея ! Не може улица в центъра на града да бъде в такова окаяно и унизително състояние! Визирам договора за концесия на Пазара на „Младежка” - не е нормално институциите да си прехвърлят топката от един на друг и никой нищо да решава толкова време! Пазарът е едно бунище, грозна гледка, миризми , окаяни сергии и маси нито помен от това което концесионера изтъкваше като проект! Нужна е промяна, надявам се тя да дойде със Вас! Моля също така да се вземе под внимание и южното платно на ул.”Младежка”, която е осеяна с дупки и кратери, нещата там временно се замазват и след първия дъжд отново излиза буквално чакъла по асфалта ! Искам да ви задам и един въпрос относно гребния канал : Кога Пловдив ще организира международно състезание по спортен риболов ?? Дадеността е страхотна , каналът е пълен с качествени риби условията са повече от добри ! Толкова хора се опитаха да организират състезания, всяка година има запитвания от чужбина ! До колкото разбрах тази година е пред провал организираното международно състезание за жени!?? До сега по моя информация от общината не желаят да организират такова мероприятие !! Какво им пречи?? Пловдив само може да спечели от това, както и това е страхотна реклама за града ни ! Благодаря Ви за отеленото внимание!
Въпрос от Огнян Дюкенджиев, Пловдив
Г-н Тотев, ще предприеме ли стъпки община Пловдив за излизане от очевидната "далавера" със смесеното участие в Пълдин тур инвест. За мен като Пловдивчанин ми е обидно това. Нечистата сделка за панаира създава имидж на Пловдив като град на олигарси и предизвиква присмехулни подмятания за града ни...
Въпрос от Марин Димитров, Пловдив
Здравейте г-н Тотев, разгледах проектите внимателно и съм на мнение, че всичко това е чудесно, за да е истина. При условие, че Пловдив е на опашката по усвояване на еврофондове и всеки сега излиза с проекти.... Лошо няма, това е пътят в сегашните държавни и фискални условия. Но как, г-н Тотев, ще ги реализирате? Имате ли воля? Добър екип? Ясно е, че ГЕРБ стои зад вас (това също е добре)? С две думи - Пловдив не искам да е провинциален град. А вие? Успех!
Въпрос от Огнян Дюкенджиев, Пловдив
Уважаеми г-н Тотев, четох отговора ви до Георгиев за отношенията на Пловдив със София и искам да изразя задоволство от мнението ви, че трябва да си партнираме със столицата. Наистина, грехота е да сме на 1 час до столицата с нейното двумилионно население със средна заплата от 60 процента над средната за страната и да не се възползваме като втори град. Зарадвах се, че 1000 софиянци ще посетят спектакъла Sounds of ages, но веднага след това си ги предсавих как влизат в Пловдив по занемареното и неурбанизирано Голямоконарско шосе, минавайки и покрай Шекер махала. Нямам никакви етнически предразсъдъци, но мисля, че частта от бул. „Василл Априлов”, която граничи с къщите от малцинствата трябва да се приведе в цивилизован вид. Друго за това шосе- Доста хора отиват на работа в Пимел, Апекс, Маджаров ООД , Макском , Матраците ТЕД и други, вървейки по платното или по черния банкет на споменатия булевард /познат на пловдивчани като Голямоконарско шосе/ поради липса на тротоари. Да не говорим за липсата на осветление, особено през зимните дни когато се смрачава още към 16 часа...
Въпрос от Иван Иванов
Уважаеми г-н Тотев, Какво стана с инициативата Ви да премахнете изкуствено създадените общини - Марица и Родопи? Смятам, че това е ключов момент в развитието на града.
Въпрос от Веселин Л. Сираков, Пловдив
След като вероятно знаете, че паветата са едно от най-здравите и устойчиви покрития на улици и че много общинари пред Вас забогатяха, изнасяйки за жълти стотинки павета зад граница, споделяте ли идеите на тези хитреци да сменят павираните улици с асфалтирани, при това с голям икономически ефект?
Въпрос от Петър Георгиев
Г-н Тотев, като настоящ областен управител и бъдещ кмет на град Пловдив, каква е вашата визия за излизане на Пловдив от иконимическата сянка на София? Защото все повече хора работят през седмицата в столицата. Имате ли идея за изграждане на бизнес парк и привличане на голяма компания като "Hewlett-Packard" в Пловдив? Благодаря Ви предварително!
Въпрос от Христо Драганов, Пловдив
Здравейте, господин Тотев. Много Ви уважавам и затова се обръщам към Вас. Имам запитване относно пътната инфраструктора на град Пловдив и дали е възможно да ми се отговори.Има ли някой, който инспектира и контролира поставянето на уличните шахти и  копаенето напречно по всички улици на града, защото много съм възмутен  от този проблем , тъй като там където е копано през улиците за поставяне на кабели и т.н. никога след полагането на асфалт след тези дейности не е както първоначалния вид на пътя и ми омръзна да минавам с автомобила си по целия град всеки ден по тези вече естествени неравности. Същото се отнася и за шахтите по улиците в града ни. Много от тях са пропаднали, други пък старчът с по 5 см. над асфалта. Защо няма постоянен контрол - тези, които ги поставят и асфалтират да си поправят грешките. И едно предложение от мен - след като станете кмет на Пловдив нека в договорите на тези фирми да залегне такава точка за допълнително възстановяване на пътя.
Въпрос от Камен, ж.р. „Тракия”, Пловдив
Може ли камъните зад блок 35 в „Тракия” да се махнат и на тяхно място да се направи детска площадка?
Въпрос от  Георги Николов
Г-н Тотев, какво ще направите за да се вижда какви субсидии получават фирмите от общината?Как ще организирате контрола върху ползването на тези субсидии по предназначение? В момента има фирми, които не изплащат с месеци трудовите възнаграждения на работниците си с оправданието, че не са получели дължимите субсидии от общината.
Въпроси от инж. Емил Бърдарски
В проектната част,като Ваше намерение в качеството на кмет не видях изложени принципно важни проекти,които са занемарени или избягвани почти 40 години: 1 Реконструкция на водоснабдителната мрежа.Актуализация и реализация на проекта "Въча". 2.Преустройство на пречиствателна станция по нова технология с добив на метан, когенерация,суровина за улични настилки и тор. 3.Изграждане наистина на съвременен завод за отпадъци с необходимата технология и капацитет. Възнамерявате ли да използвате възможностите на еврофондовете за изграждане на посочените инфраструктурни обекти или ще се ограничите само с бюджета на община Пловдив,за възстановяване на историческите ценности? 4.Ремонт на улици ,булеварди,маркировки ,светофари ,паркинги,микро инфраструктура. При качествени проекти ,това може да се реализира с европейски пари.Пловдив има голям проектантски,неорганизиран потенциал.
Въпрос от Владимир Вълчев
Защо и с какво г-н Тотев смята, че може да бъде по-добър кмет от Славчо Атанасов? Прави ли му впечатление нарастналия брой бездомни кучета, които се превръщат в сериозен проблем за живущите в гр. Пловдив? Какво е мнението му за нивото на чистотата на гр. Пловдив и може ли то да се вдигне повече заедно с озеленяването на града?
Въпрос от Станимир Бойчев, Пловдив
Г-н Тотев, знам, че моят въпрос може би е маловажен, но ако може да ни помогнете. Пиша Ви от името на живеещите в нашия вход – от месец май сме подложени всеки петък и събота на музикален терор от съседен ресторант в район „Южен”. Пуснахме жалба и в кметството на района. Музиката продължава до 2-3 часа през нощта. Многократно сме сигнализирали и полицията в района. При поредното позвъняване снощи в районното полицейско управление дежурният дори ни се скара, че едва ли не ние си измисляме проблема. Целият вход сме принудени цяло лято да спим на затворени прозорци на спалните си в петък и събота. Явно тези хора се смятат над правилата и законите в този град! Бихте ли инициирали проверка, за да престане този шум всеки петък и събота. Оставам с уважение към Вас и Вашата работа.
Въпрос от Ива от Пловдив
Г-н Тотев, През месец март тази година се проведе кръгла маса на фондация „Зачатие”, хората с репродуктивни проблеми в града ни и Община Пловдив, на която Вие бяхте така любезен да присъствате и да изкажете адекватно становище. Сега се обръщам отново към Вас с надежда и натежало от болка и безсилие сърце, жена с репродуктивни проблеми, бореща се за дете, бореща се да оцелее, бореща се в дискриминиращото я общество. Защо Пловдив мълчи по проблема?! Как малки общини като Разлог например успяха да подпомогнат жителите си, а тук управляващите нехаят?! И друго – докога жените с репродуктивни проблеми ще бъдат дискриминирани?! Ние не можем да си намерим свястна работа, не можем да се изхранваме, а какво да говорим за скъпоструващите процедури. Стерилитетът не е болест, той е просто диагноза, а е извадил сумати момичета на трудовата борса….Е, за кого тогава ще се правят избори, ще се разраства и развива градът, когато никой не го е грижа дали ще има деца?
Въпрос от Ангел Шишков
Уважаеми г-н Тотев, надявам се, че ще спечелите кметските избори тази есен. Имам имот в село Бенковски и често пътувам по Голямоконарско шосе. То е много натоварено и тясно и не съответства на интензивния трафик. Предвиждате ли някаква реконструкция и разширение и ако се предвижда, кога може да очакваме това да се случи. Понякога се срамувам от мои приятели софиянци, които се учудват от неугледния вид на тази входна врата на Пловдив.
Въпрос от Ангел Георгиев
Чий интерес ще съблюдавате – на ГЕРБ или на Пловдив, в случай, че не съвпадат?
Въпрос от Ивайло, Пловдив
Здравейте г-н Тотев, ако това наистина сте Вие. Искам да Ви попитам, ако спечелите местните избори и станете кмет на град Пловдив, което е на 99 % сигурно, какво ще сторите със злополучната фирма „Градски транспорт” АД. По-точно искам да Ви попитам дали ще бъде закрита фирмата и ще се движат ли още тролейбуси из пловдивските улици. Благодаря!
Въпроси от инж. Коста Чотов
Въпросите на инж. Чотов касаят бъдещето на общинската икономика и визията на Иван Тотев и ПП ГЕРБ за общинските предприятия.
Въпрос от Анелия Шопова, Пловдив
Здравейте, Не знам Вие като областен управител дали се занимавате с тези въпроси, но ме интересува докога детската градина и училището за глухонеми, намиращи се на ул. „Прохлада” № 1 в кв. „Изгрев” ще се рушат и използват от роми като „развъдник” денонощно. Всички останали училища в Пловдив са с охрана, а това, което се намира в този „хубав” квартал, е оставено без охрана. Успешен ден!
Въпрос от Никола Николов, с. Караджово
Г-н Тотев, кога ще има пътна маркировка от прелеза на Ягодовско шосе до с. Караджово?
Въпрос от Алекс Петров
Защо да гласувам за Вас? Предишните Ви предшественици само обещаваха и нищо не направиха, бяха кукли на конци на пловдивски бизнесмени, представителни лица на корумпирани система за завземане на ПЛОВДИВ. Аз съм млад човек и смятам, че младостта не е недостатък! Надявам се и на вас да Ви помогне!
Въпрос от Петър Пеев, Пловдив
Г-н Тотев, скоро в един от новинарските сайтове четох, че скъпите ни управници от голяма община смятат да преасфалтират ул. „Райко Даскалов”. Бих искал да чуя Вашето мнение правилно ли е това и ако не е, как трябва да изглежда тази улица (а защо да не прибавим и квартал „Капана”).
Image Totev Ban Ki Mun