Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от д-р Румяна Бороджийска

Въпрос от д-р Румяна Бороджийска

Г-н Тотев, смятате ли да отворите плувния басейн на стадион „Ботев”, който сега стои затворен. Пловдивчани няма къде да плуват (закрити басейни), както е в Европа. Не смятате ли, че е нужен строг контрол за собствениците на кучета, превръщането на паркове и градини в тоалетни за кучета? Да не би кучетата да имат повече права от децата ни?! Моля отговорете!


Уважаема д-р Бороджийска,

Искам да започна с нещо, което няма отношение към поставените от Вас въпроси. Наблюдавам нещо което е интересен феномен – когато тръгнат поредица от въпроси по дадена тема, те се увеличават лавинообразно. Така беше с въпросите, свързани с Коматево, Прослав и крайните квартали. Вашият въпрос, свързан с плувните басейни, е може би шестият, който получавам в рамките само на десетина дни.

Категорично имам намерение да възстановим не само басейна на стадион „Христо Ботев”, но също и така и басейните в училищата, които да могат да се ползват свободно. Стадион „Ботев” заедно със спортния комплекс бе предаден за управление на община Пловдив в началото на 2010 година, като на церемонията присъствахме заедно с министър-председателя Бойко Борисов.

Още тогава Славчо Атанасов обеща сума в размер на 400 000 лева, ако не се лъжа, за ремонтиране на спортните съоръжения, включително и на басейна. Както виждате, нито през 2010, нито през 2011 година той изпълни това свое обещание. Басейнът е общинска собственост и аз категорично ви заявявам, че не само басейнът, но и целият спортен комплекс ще бъде възстановен. В Пловдив през зимата плуване не може да се практикува, а този спорт е толкова важен за здравето особено на подрастващите и ангажиментът ми тук е не толкова изпълнение на някакъв проект, а по-скоро ангажимент към здравето на пловдивчани, изпълнението на който ще ми донесе и вътрешно удовлетворение.

Интересът към плуването и значението на този спорт ме провокира и в Програмата си за управление съм записал специална точка, касаеща възстановяването на басейните.

По втората част от въпроса, искам да Ви отговоря, че като баща съм категорично против местата, на които играят нашите деца да се използват за разходка на домашни любимци. За да се реши този проблем, в Пловдив ще се оформят специални площадки за кучета, на които собствениците да разхождат своите домашни любимци.


С уважение,

Иван Тотев

Comments (1)

Анонимен посетител Apr 13, 2016 11:05 AM
 Искам да попитам г-жата,задала въпроса следното- Ние разхождаме кучетата си в площадките, построени за тази цел, но имате психично нестабилни съграждани, които многократно разпръскват всякакви салами с отрови и риболовни куки в тях, за да причинят бавна и мъчителна смърт на домашните ни любимци, чрез разкъсване на вътрешните им органи.
 Какво бихте ни посъветвали, г-жо? Да изберем кучетата ни да са живи или да угодим на хора като Вас, които не разбират от къде идва проблемът? Нека живеем в един спокоен и европейски град все пак. В Лондон за всичките години, в които съм живяла, как веднъж не чух за подобни случаи на садизъм?
Г-н Тотев, въпросът далеч не е решен, даже се задълбочава, надяваме се да разгледате този проблем в най- скоро време.