Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Ива от Пловдив

Въпрос от Ива от Пловдив

Г-н Тотев, През месец март тази година се проведе кръгла маса на фондация „Зачатие”, хората с репродуктивни проблеми в града ни и Община Пловдив, на която Вие бяхте така любезен да присъствате и да изкажете адекватно становище. Сега се обръщам отново към Вас с надежда и натежало от болка и безсилие сърце, жена с репродуктивни проблеми, бореща се за дете, бореща се да оцелее, бореща се в дискриминиращото я общество. Защо Пловдив мълчи по проблема?! Как малки общини като Разлог например успяха да подпомогнат жителите си, а тук управляващите нехаят?! И друго – докога жените с репродуктивни проблеми ще бъдат дискриминирани?! Ние не можем да си намерим свястна работа, не можем да се изхранваме, а какво да говорим за скъпоструващите процедури. Стерилитетът не е болест, той е просто диагноза, а е извадил сумати момичета на трудовата борса….Е, за кого тогава ще се правят избори, ще се разраства и развива градът, когато никой не го е грижа дали ще има деца?

Здравейте, Ива!

Чета тези редове и ги приемам не като въпрос, а като болка на жена, която повече от всичко желае да има дете. Изключително много разчитам на представителите на фондация „Зачатие” при формирането на концепция на Община Пловдив относно репродуктивните проблеми и превантивните мерки.

Да, наистина много от общините в България – освен споменатата от Вас, аз мога да добавя и Велико Търново, Бургас, работят в тази посока и полагат усилия за разрешаване на проблема. Защо Община Пловдив не го прави, сама разбирате, не мога да Ви отговоря. Но най-отговорно Ви уверявам, че в момента работим в тясно сътрудничество с фондация „Зачатие” и д-р Даскалова за  изработване на програма, насочена към хората с репродуктивни проблеми.

С уважение,

Иван Тотев