Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Ангел Шишков

Въпрос от Ангел Шишков

Уважаеми г-н Тотев, надявам се, че ще спечелите кметските избори тази есен. Имам имот в село Бенковски и често пътувам по Голямоконарско шосе. То е много натоварено и тясно и не съответства на интензивния трафик. Предвиждате ли някаква реконструкция и разширение и ако се предвижда, кога може да очакваме това да се случи. Понякога се срамувам от мои приятели софиянци, които се учудват от неугледния вид на тази входна врата на Пловдив.

Уважаеми г-н Шишков,

Благодаря за въпроса, който засяга един много сериозен за Пловдив въпрос, а именно вида на входно-изходните артерии на града. Нееднократно в много мои интервюта и пресконференции съм заявявал, че решаването на този проблем ще е един от приоритетите ми. Конкретно за Голямоконарско шосе – пътят попада в общинската мрежа на Община Пловдив и Община "Марица". На този етап няма одобрен проект за неговото разширение, въпреки че по регулация то е предвидено.

Това, което мога да заявя е, че още в началото на годината при едно от посещенията на премиера Борисов сме коментирали точно тази пътна артерия и мога да заявя, че след изработване на проект, удвояването ще бъде финансирано целево от републиканския бюджет. Като областен управител съм провеждал нееднократно разговори с представители на Община „Марица” по въпроса и имам пълна подкрепа за изграждането на обекта.

С уважение,

Иван Тотев