Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от доц. д-р Валентин Владимиров, Пловдив

Въпрос от доц. д-р Валентин Владимиров, Пловдив

Уважаеми Г-н Тотев, Какво е вашето отношение към спорта? Бихте ли съдействали за развитието на спорта в училищата и ВУЗ? Бихте ли се намесили за решаване на проблема със собствеността на ССК "Академик" - Пловдив? Студентите от всички ВУЗ-е в Пловдив имат нужда от собствена база за спортуване.

 

Уважаеми доцент Владимиров,

Въпреки, че не съм активен спортист, съм човек много свързан със спорта. В екипа си имам хора, доказани спортисти и милеещи за спорта в Пловдив – това са международният футболен съдия Атанас Узунов и генералният секретар на Българската федерация по таекон-до Костадин Димитров. И двамата са в листата за общински съветници от ПП ГЕРБ. С тяхна помощ изработихме една много добра програма в областта на спорта. В нея се предвижда възстановяване на междуучилищните състезания, организиране на общински шампионат съвместно с Министерството на образованието по различни видове спорт, както и създаване на специален форум „Панаир на спорта“, който да се провежда всяка есен и да улеснява желаещите да спортуват в избора на спорт. Първото издание на този форум ще се проведе само след няколко дни – на 7 и 8 октомври на площад „Централен”.

През миналия мандат на Пловдивския университет бе предоставен терен за изграждането на спортна зала на „Пазарджишко шосе”, а през месец май т.г. министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че държавата ще финансира строителството й. Надявам се, че заедно с изграждането на Мултифункционална зала на Асеновградско шосе, Пловдив ще има още една зала, която да бъде ползвана пълноценно от студентите.

Що се касае за проблема със ССК "Академик", както и Вие знаете, той е малко в страни от общинското управление. Това, което мога да поема като ангажимент е общината да стане посредник при неговото решаване.

С уважение,

Иван Тотев