Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Огнян Дюкенджиев, Пловдив

Въпрос от Огнян Дюкенджиев, Пловдив

Г-н Тотев, ще предприеме ли стъпки община Пловдив за излизане от очевидната "далавера" със смесеното участие в Пълдин тур инвест. За мен като Пловдивчанин ми е обидно това. Нечистата сделка за панаира създава имидж на Пловдив като град на олигарси и предизвиква присмехулни подмятания за града ни...

Г-н Дюкенджиев, категоричното ми мнение и това на ПП ГЕРБ е, че това партньорство в този му вид не е добро за града и не носи очакваните ползи. Както знаете, в момента е в ход съдебна процедура, в която Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, оспорва създаването на смесеното дружество.

Има решения на Окръжния и Апелативния съд. Предстои следваща инстанция по делото, като волята на държавата продължава да бъде за преразглеждане и анулиране на сделката. От съдебното решение зависят и следващите решения, които Община Пловдив трябва да вземе за своето участие в „Пълдин тур инвест”. То трябва да бъде преразгледано и да се извлече максималното за пловдивчани, дори това да означава и прекратяване на партньорството с частния инвеститор.