Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Донка Дойчинова, Пловдив

Въпрос от Донка Дойчинова, Пловдив

Здравейте, г-н Тотев! От няколко месеца ми прави впечатление, че в район „Южен” кипи работен процес що се отнася до детските площадки. Позаинтересувах се и се оказа, че има отпуснати средства за подновяването им. "Страхотно, макар и отново предизборно" - казах си и зачаках да дойде ред и на "площадката" в квартал Коматево, която също спада към тези от „Южен”...Да, ама не (както казваше известният политик от близкото минало П. Б.) Децата тук явно не заслужават да играят на красиво и безопасно място. Надали сте идвал, за да видите на какво изпитание са подложени майките всеки ден - на кое желязо, ръждавеещо от десетилетие, ще попадне детето, дали от люлките (пардон - люлката)и днес ще падне някое дете... Безобразието е пълно! Кога най-после някой ще забележи, че деца има и в крайните квартали, не само в по-централните? Живея от скоро тук и повярвайте ми, съжалявам, че във втория по големина град в милата ни Родина има квартал, където няма място да играят децата ни... дано някой се позаинтересува и следизборно, но с когото и да се коментира проблема, думите са "сега трябва да се действа - преди изборите", защото хората се радват на "придобивки" само в месеците преди гласуването, но май и това е нещо...Защо ли ми звучи познато от разкази на Алеко Константинов отпреди...стотина години?! Та... как ще промените фактите, г-н Тотев?

 

Здравейте, уважаема г-жо Дойчинова,

Би трябвало да се зарадвам от констатацията Ви, че в район „Южен” кипи работен процес, но за съжаление не мога да го направя, тъй като район „Южен” за мен си остава един от районите в Пловдив, в които трябва да бъде свършена най-много работа през следващия мандат. Във въпроса Ви засягате една много чувствителна за мен тема – състоянието на крайните квартали. Освен „Коматево” бих добавил и „Прослав” – това са квартали, към които отношението на досегашното управление е меко казано пренебрежително.

Само преди седмица бях в кв. „Коматево”, където присъствах на празник пред читалището. Запознат съм от първо лице и със състоянието на квартала. През изминалите четири години не бяха положени достатъчно усилия за подобряване на живота на жителите в крайните квартали.

ГЕРБ предлага кардинално различен подход. Искам да Ви информирам, че нашите ангажименти към хората от тези квартали ще бъдат наистина големи и детските площадки са най-малкото, което може да очаквате като промяна през следващия мандат.

Що се касае до това дали партиите спазват предизборните си обещания ще Ви отговоря, че точно за това ГЕРБ прие политика да има общински съветници от всеки един квартал – в листата на избираеми места имаме включително жители на „Коматево” и „Прослав”, които през следващите 4 години ще гарантират отношението на новото управление на Пловдив към гражданите от тези квартали.

Не ми се иска в момента да звуча предизборно със своето „Да, ще имате детска площадка по европейски площадки”, но мога да ви уверя: "Да, ще имате съвсем различно отношение и ще почувствате новото управление на Пловдив близко до себе си".

С уважение,

Иван Тотев