Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Огнян Дюкенджиев, Пловдив

Въпрос от Огнян Дюкенджиев, Пловдив

Уважаеми г-н Тотев, четох отговора ви до Георгиев за отношенията на Пловдив със София и искам да изразя задоволство от мнението ви, че трябва да си партнираме със столицата. Наистина, грехота е да сме на 1 час до столицата с нейното двумилионно население със средна заплата от 60 процента над средната за страната и да не се възползваме като втори град. Зарадвах се, че 1000 софиянци ще посетят спектакъла Sounds of ages, но веднага след това си ги предсавих как влизат в Пловдив по занемареното и неурбанизирано Голямоконарско шосе, минавайки и покрай Шекер махала. Нямам никакви етнически предразсъдъци, но мисля, че частта от бул. „Василл Априлов”, която граничи с къщите от малцинствата трябва да се приведе в цивилизован вид. Друго за това шосе- Доста хора отиват на работа в Пимел, Апекс, Маджаров ООД , Макском , Матраците ТЕД и други, вървейки по платното или по черния банкет на споменатия булевард /познат на пловдивчани като Голямоконарско шосе/ поради липса на тротоари. Да не говорим за липсата на осветление, особено през зимните дни когато се смрачава още към 16 часа...

 

Здравейте, г-н Дюкенджиев,

Първо искам да Ви благодаря за проявения интерес и за отделеното време. Както вече сте прочел, един от предишните въпроси към мен касаеше именно Голямоконарско шосе. Да, един от приоритетите ми е изграждането на входно-изходните артерии на Пловдив, като конкретно за Голямоконарско шосе вече имаме проведени разговори с премиера Борисов и с представители на Община Марица. Имаме пълно съгласие относно проектирането и отделянето на средства за изграждането на този тъй важен за града ни път.

Лично аз съм голям привърженик на осветлението, дори успях през миналата седмица в разговори с Пътната агенция да издействаме в проекта за Околовръстното шосе на Пловдив да бъде заложено и осветление. Досега това не е правено и няма аналог в проектите на Пътната агенция. Така, че в този смисъл проектът за Голямоконарско шосе, който смятам да реализирам в следващия мандат, е удвоен път от магистралата до входа на Пловдив с осветление и тротоари.

С уважение,

Иван Тотев