Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Владимир Вълчев

Въпрос от Владимир Вълчев

Защо и с какво г-н Тотев смята, че може да бъде по-добър кмет от Славчо Атанасов? Прави ли му впечатление нарастналия брой бездомни кучета, които се превръщат в сериозен проблем за живущите в гр. Пловдив? Какво е мнението му за нивото на чистотата на гр. Пловдив и може ли то да се вдигне повече заедно с озеленяването на града?

Здравейте, г-н Вълчев,

Считам, че с г-н Атанасов имаме кардинално различен подход към идентифицирането и решаването на проблемите.  За мен добрият управленец трябва да изгради една структура, която да работи като добре функциониращ механизъм, а самият ръководител да е отправил взор към перспективите, към развитието и големите инфраструктурни проекти.

Що се отнася до проблемът с бездомните кучета искам да Ви информирам, че с моята подкрепа вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отдаде безвъзмездно на Община Пловдив терен от 8 декара на Ягодовско шосе за изграждането на приют за бездомни кучета. Защо обаче кмета Атанасов и общината до този момент не са стартирали проекта, за да разрешат проблема, буди недоумение. Освен всичко управляващата в Пловдив тройна коалиция реши, че трябва с бюджетни средства да закупи друг терен.

По отношение на чистотата и озеленяването на Пловдив ще Ви отговоря, че това са едни от най-често поставяните проблеми от гражданите в анкетата „Иван Тотев пита”, в която пловдивчани трябва да отговорят на въпроса „Какво според Вас трябва да се промени в Пловдив през следващия мандат?”.

През следващия мандат ще бъдат вложени много сили и енергия  за подобряване на чистотата, като се преразгледа концепцията за чистене на града. За озеленяването смятам в новата структура на община Пловдив трябва да има звено, което да се занимава основно с проектиране и изграждане на паркове и зелени територии в рамките на града. По този начин ще създадем цялостна концепция за парково строителство в Пловдив, да изработим програма, която да се изпълнява. Като пример за свършено в тази посока мога да посоча парковете „Каменица”, „Чайка” и „Изгрев”, които бяха обновени по време на мандата ми като кмет на район „Източен”. Това са едни прекрасни паркове с много зеленина, кътове за деца, за почивка, нови алеи, парково осветление. Факт е, че и в момента тези паркове продължават да бъдат любимо място на много пловдивчани.

С уважение,

Иван Тотев