Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Катя Дачева

Въпрос от Катя Дачева

Г-н Тотев, като кандидат за кмет на Пловдив предвиждате ли промени в облика на най-южния квартал на града - кв. Коматево.Става въпрос за улиците на квартала, които макар и асвалтирани са почти без тротоари, поради изпочупените плочки,неподновени повече от 30 години,обрасли с трева, което състояние не позволява използването на тротоарите за пешеходци. За сметка на това същите са удобни и безплатни паркинги, места за съхранение на различни материали и др. за голяма част от живеещите в квартала. Предвижда ли се разширение и поставяне на тротоари и осветление на Коматевско шосе предвид новопостроените жилищни и промишлени сгради, както и сравнително малкото разстояние, свързващо квартала с район "Южен"?

 

Уважаема г-жо Дачева,

Благодаря Ви за въпроса. Това е третият въпрос, свързан с квартал Коматево, на който отговарям само за последните няколко дни, което показва първо, че обещанията, които досегашният кмет Атанасов е поел през 2007-ма година са се изпарили в деня след изборите и второ – че в квартала живеят хора с активна гражданска позиция. Отново категорично ще Ви уверя, че отношението на ГЕРБ към крайните квартали е различно и това ще го почувствате през следващия мандат. Неслучайно в листата с кандидати за общински съветници имамепредставители и от Коматево, и от Прослав, така че нашите ангажименти към тези квартали ще останат през всичките четири години на управление. Несъмнено ще бъдат положени усилия за подобряване на инфраструктурата, което включва всичко, което Вие визирате.

Що се касае до Коматевско шосе, вече поех ангажимент за проектиране разширението на пътя. Ще търсим всички възможности за финансиране изпълнението на проекта. Защото когато говорим, че искаме да присъединим Ягодово и други места към Пловдив, трябва първо да се обърне внимание на тези части, които са в рамките на града преди да поемем други ангажименти.

С уважение,

Иван Тотев