Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Иван Стоилов, Пловдив

Въпрос от Иван Стоилов, Пловдив

Здравейте, г-н Тотев. Давате ли гаранция, ако станете кмет, че може да сме сигурни правителството да изпрати прословутия милион за осветление за стадион „Локомотив”. И как вие лично ще се погрижите за разрешаването на този въпрос! Благодаря!

 

Уважаеми господин Стоилов,

Спортът наистина заема важно място в нашата предизборна програма. Възстановяването на спортната инфраструктура в града е гаранция за здраво поколение, за здрави хора. Гарантирам, че ще се възстановяват максимално много спортни съоръжения, като на едно от първите места поставяме и плувните басейни в Пловдив.

Конкретно към въпроса Ви. С решение на Министерския съвет през юни тази година правителството отпусна 2 милиона лева, половината от които за изграждане на осветление на стадион „Локомотив”. Това, което е важно да се знае, е, че тези средства се дават на Община Пловдив целево за конкретни проекти, за които общината трябва проведе съответните процедури по Закона за обществените поръчки, да избере изпълнител и да сключи договори. За мое голямо съжаление, въпреки многократните разговори, които съм водил както със Славчо Атанасов, така и със служители от общинска собственост за максимално бързото придвижване на този проект, до настоящият момент нищо не е направено.


Това, което мога да Ви гарантирам е, че това ще бъде едно от първите неща, с които ще започнем през следващия мандат, тъй като обществените очаквания за тези два проекта наистина са огромни. Като гарант за постоянния ангажимент към спортната общественост в листата за общински съветници на ГЕРБ имаме двама изявени дейци на спорта – г-н Атанас Узунов – международен футболен съдия и изпълнителен директор на ПФК „Локомотив”, и г-н Костадин Димитров – генерален секретар на Българската федерация по таекон-до. Надявам се с тяхна помощ целите, които сме си поставили, да бъдат изпълнени по найн-добрия начин.

 

Поздрави,

Иван Тотев