Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Христо Любомиров Стоянов, Пловдив

Въпрос от Христо Любомиров Стоянов, Пловдив

В програмата Ви за управление на Пловдив влиза ли ремонт на Коматевско шосе от колелото на бул. „Ал.Стамболийски” до началото на квартал Коматево. Имам предвид подмяна на целия павиран участък с асфалт и тротоари, тъй като постояннно се руши и постоянно дупките се нареждат пак със старто паве. Освен това понеже живея на самата главна улица срещу стадиона на квартала, къщата ни се тресе винаги от вече твърде натовареното движене. Обмисляте ли и евентуално околовръстен път на Коматево, по който да се изведе трафика извън квартала защото на моменти е трудно родител с малки деца като мен да пресече улицата.

 

Уважаеми г-н Стоянов,

Наистина сте прав и не е трудно да се забележи, че пътят е от бул. „Александър Стамболийски” до Коматево не е в добро състояние. Естествено, че ще положа усилия в посока неговото реновиране, но на този етап ми е трудно да ви отговоря конкретно на въпроса дали паважът може да се замени с асфалт, защото това зависи от много фактори. Това, което съм поел като ангажимент е да се изготви проект за реновиране на Коматевско шосе и да се търсят възможности за неговото изпълнение. Било то от републиканския бюджет или външно финансиране. Същото се отнася и за проектирането на околовръстен път. За него е задължително първо да се направи анализ, до колко е необходим. Конкретни отговори на тези въпроси може да получите в първата година от управлението, а това, че Вие ги поставяте означава, че вече са вписани в нашата програма като теми, по които ще бъде взето конкретно отношение.

Както отговорих на един от предишните въпроси, през следващия мандат ще бъде обърнато специално внимание на крайните квартали на Пловдив, за които аз продължавам да твърдя, че през изминалите четири години „не бе забит и един пирон” от досегашините управляващи.

С уважение,

Иван Тотев

Comments (1)

Анонимен посетител Mar 11, 2012 08:14 PM
Аз също живея в Коматево. И съм водач на камион. В момента на околковръстното шосе на София не се изисква винетен стикер! Ако и в Пловдив отпадне винетният стикер за околоввръстното шосе, много ще олекне движението на някои изходи на града, а и дори в самият център на града!