Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Петър Пеев, Пловдив

Въпрос от Петър Пеев, Пловдив

Г-н Тотев, скоро в един от новинарските сайтове четох, че скъпите ни управници от голяма община смятат да преасфалтират ул. „Райко Даскалов”. Бих искал да чуя Вашето мнение правилно ли е това и ако не е, как трябва да изглежда тази улица (а защо да не прибавим и квартал „Капана”).

Г-н Пеев, обновяването на Централната градска част е един от приоритетите, залегнали в Програмата на Политическа партия ГЕРБ за следващия мандат. Това, което сме заложили, е цялостно проектиране на централния площад, като проектът да включи археологическите паметници, които се намират под паркинга на хотел „Тримонциум”, Форума, сградите, разположени върху него. По същия начин ще бъде възложено и проектиране на улица „Райко Даскалов”, която в момента е асфалтирана, подлезът  и частта от улицата до Пешеходния мост. С това цялостно проектиране ще свържем Главната улица с река Марица. Концепцията ни е да свържем реката с централната градска част.

Що се касае за квартал „Капана”, през следващия мандат ние ще поставим на дневен ред дебата относно паркирането в него и превръщането му в пешеходна зона. Въпросът трябва да бъде подложен на широко обществено обсъждане и да се чуе мнението на пловдивчани. Аз държа такъв дебат да се състои.

С уважение,

Иван Тотев