Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Ирина Иванова, Пловдив

Въпрос от Ирина Иванова, Пловдив

Г-н Тотев, ако станете кмет как ще решите проблема с картите за Градския транспорт? Това е една уникална простотия... Кой нормален човек има време да чака по 2 часа? Да не говорим за учениците, които трябва да отсъстват от училище, за да си осигурят такава. Как може да си купиш ваучер или да си платиш сметката на мобилния почти през 200 метра, а за такава карта, която е предварително платена и всекидневно нужна, да ти е необходим цял ден. В кой век се завърна града ни?

 

Здравейте, Ирина,

Това е много сериозен проблем. Когато минавам по булевард „Мария Луиза” и видя тези опашки имам чувството, че се намирам във времето на ранния преход. Срамота е за администрацията на Пловдив да създава такова голямо неудобство за гражданите. Проблемът произхожда от това, че самите превозвачи определят местата, на които се издават картите. Общината е по-скоро страничен участник в целия този процес, но задължение на общината е да улеснява гражданите, а не да им създава неудобства.

Проблемът е много лесно решим и не мога да си обясня защо това не се случва. През следващият мандат първо ще коригираме броя на местата, на които могат да бъдат получени тези карти. Второ, ще се стремим към въвеждане и на електронна услуга. ГЕРБ има цяла концепция за въвеждане на е-община. Проблемът, който Вие поставяте, е един пример за това колко време би спестил всеки гражданин, ако Община Пловдив въведе и развие електронните услуги.

Поздрави,

Иван Тотев