Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Марин Димитров, Пловдив

Въпрос от Марин Димитров, Пловдив

Здравейте г-н Тотев, разгледах проектите внимателно и съм на мнение, че всичко това е чудесно, за да е истина. При условие, че Пловдив е на опашката по усвояване на еврофондове и всеки сега излиза с проекти.... Лошо няма, това е пътят в сегашните държавни и фискални условия. Но как, г-н Тотев, ще ги реализирате? Имате ли воля? Добър екип? Ясно е, че ГЕРБ стои зад вас (това също е добре)? С две думи - Пловдив не искам да е провинциален град. А вие? Успех!

Здравейте, г-н Димитров,

Пловдив никога не е бил и няма да бъде провинциален град. Радвам се, че сте се запознали със секция „Проекти” в сайта. Само искам да уточня, че това са проекти, които в момента се реализират от позицията ми на областен управител - всеки един от тях има сериозен напредък и движение през моя мандат, което може да проследите в този уебсайта, както в информационните пловдивски сайтове.

Лошото усвояване на европейските фондове е един сериозен проблем пред община Пловдив, както и вие сте забелязал. Надявам се в следващия мандат да успеем да сформираме един наистина работещ екип. Това, което мога да гарантирам са добрите контакти с държавните институции, чиято помощ трябва да се използва по най-добрия за Пловидв начин. Не случайно и вие отбелязвате във въпроса си, че е много важно, че ГЕРБ стои зад кандидатурата на Иван Тотев за кмет на Пловдив. Това е така. Истината е, че общинският бюджет е недостатъчен, така че ние трябва максимално да използваме всички целеви средства от републиканския бюджет и възможностите, които ни дават европейските програми.

Това, с което трябва да започнем, е проектирането. В един от предишните въпроси към мен уточних, че още през първата година на новия мандат трябва да бъде една сума от порядъка на 2 милиона лева от бюджета на Пловдив за изработване проектиране. Междувременно може да говорим и търсим начини за тяхното финансиране.

С уважение,

Иван Тотев