Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Красимира Добрева, Пловдив

Въпрос от Красимира Добрева, Пловдив

Здравейте, г-н Тотев! Моят въпрос е във връзка с изнудването на всички детски градини относно допълнителното финансиране на нашите деца. Защо се допусна от родителите да се иска допълнително така наречения членски внос. Отделно пари за допълнително закупуване на детски легла, помагала за обучение, одеяла и в същото време директорите се оплакват, че общината не отпуска пари. Благодаря Ви предварително!


Уважаема госпожо Добрева,

Това е един от най-големите проблеми, които се поставят, особено сега със старта на новата година за децата в детските градини. Искам да кажа, че това е едно много некоректно поведение от страна на община Пловдив. Категорично няма такива законови разпоредби и Вие не сте длъжна да давате тези средства. Но сигналите за тяхното искане идват от почти всички детски градини в Пловдив.

През следващия мандат ще направим такива правила за работа на детските градини, които категорично ще забраняват всякакво допълнително искане на средства от родителите в самите градини. Ще бъде стартирана процедура за поетапно въвеждане на делигирани бюджети, с които директорите да разполагат по примера на училищата в Пловдив . Ще изработим и централизирана система за прием в заведенията, чрез които ще избегнем субективния фактор, за да се гарантира принципа на справедливост при приемането на децата. Отново подчертавам, че община Пловдив ще се грижи за състоянието на оборудването на детските градини и категорично няма да бъдат допускани тези начини за събиране на средства от родителите. Аз съм против това и тази порочна практика ще бъде прекратена.

Поздрави,

Иван Тотев

Comments (2)

Анонимен посетител Jan 10, 2012 01:02 PM
Поздравления за въведените реформи!Продължавайте все така да разрешавате проблемите на детските градини!
Анонимен посетител Jan 10, 2012 01:02 PM
Поздравления за въведените реформи!Продължавайте все така да разрешавате проблемите на детските градини!