Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Лилия Ненкова, Пловдив

Въпрос от Лилия Ненкова, Пловдив

Живея в квартал „Изгрев” и искам да разбера дали тази занемарена сграда точно до детската градина „Биляна” ще бъде оправена, а не както сега е свърталище на наркомани и от вътре да излизат всякакви хора.

 

Здравейте, г-жо Ненкова,

Благодаря Ви за въпроса, който повдига проблема с бездействието на това управление на Пловдив по отношение на общинската собственост. Проблемът с изоставените и рушащи се сгради в града е много наболял. Съществуват законови процедури, които общината трябва да извършва, но със съжаление трябва да ви кажа, че голяма част от тези запуснати сгради са общинска собственост и за тях не са положени никакви грижи. Настоящото управление на града явно няма волята да се справи с този проблем.

Същият е случаят и със сградата, която визирате във въпроса си. Тя е общинска собственост и още като районен кмет на район „Източен” нееднократно съм подавал сигнали и съм писал писма до Славчо Атанасов да се реши този проблем. През първата година направих конструктувно обследване, като също така по времето, в което бях кмет на район „Източен”, бях наел охрана, която дежуреше с цел да се попречи на разграбването, разрушаването и самонастаняването в сградата.

Сегашният кмет на „Източен” Петър Петров с големи усилия успя да направи проект за реконструкция на визираната от вас сграда, която трябва да се превърне в детска ясла и млечна кухня. На фона на почти 200 милиона лева бюджет, Славчо Атанасов не успя да отдели 1 милион лева за реконструкцията при положение, че всички знаем за проблема с местата в яслите и градините. Категорично Ви заявявам, че през следващите години ще превърнем тази сграда в детска ясла с млечна кухня.

 

С уважение,

Иван Тотев