Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Станимир Бойчев, Пловдив

Въпрос от Станимир Бойчев, Пловдив

Г-н Тотев, знам, че моят въпрос може би е маловажен, но ако може да ни помогнете. Пиша Ви от името на живеещите в нашия вход – от месец май сме подложени всеки петък и събота на музикален терор от съседен ресторант в район „Южен”. Пуснахме жалба и в кметството на района. Музиката продължава до 2-3 часа през нощта. Многократно сме сигнализирали и полицията в района. При поредното позвъняване снощи в районното полицейско управление дежурният дори ни се скара, че едва ли не ние си измисляме проблема. Целият вход сме принудени цяло лято да спим на затворени прозорци на спалните си в петък и събота. Явно тези хора се смятат над правилата и законите в този град! Бихте ли инициирали проверка, за да престане този шум всеки петък и събота. Оставам с уважение към Вас и Вашата работа.

Здравейте, г-н Бойчев,

В Община Пловдив съществува съответният нормативен документ, който регламентира обществените отношения, свързани с осигуряването и опазването на обществения ред и създаване на условия за спокойствие на гражданите на Пловдив. В Наредба № 1 е посочено, че се забранява  вдигането на шум, смущаващ спокойствието на обитателите в жилищните сгради от 14.00 ч. до 16.00 ч. и от 22.00 ч. до 08.00 часа.

Това, което следва е тази наредба да бъде изпълнявана. С мои писма от 07.09.2011 г. сигнализирам директора на Областната дирекция на МВР и до кмета на район „Южен” за Вашия сигнал.

За мен е много важно освен създаването на правила, те да бъдат и спазвани. Хората все повече държат на правилата и тяхното спазване. В политиката на управление на ГЕРБ един от приоритетите е спазването на правилата, задълженията и отговорностите от всички граждани.

С уважение,

инж. Иван Тотев