Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Мария Данаилова, Пловдив

Въпрос от Мария Данаилова, Пловдив

Г-н Тотев, ще бъде ли въстановена автобусната и тролейбусна спирка на бул. "Македония" до светофара на бившите хали и по точно пред заведението "На свещи". Беше премахната "до изграждането на надлеза, който ще поеме потока и няма да има задръстване" Надлеза отдавна стана. От квартала пишем ли, пишем но така или иначе никой не отговаря и не прави нищо по въпроса, а живущите наоколо трябва да ходим до гарата или на спирката пред бетонния мост /срещу Билла/. Дори желязната будка на контрольорите стои все още там. Разширението на улицата на бившата спирката също. Благодаря предварително.

 

Уважаема госпожо Данаилова,

Действащият в момента концесионен договор между Община Пловдив и фирмата, която управлява спирките за градски транспорт, е в ущърб с интересите на общината и преместването на всяка една спирка трябва да стане след съгласуване с концесионера. За мен това е изключително неправилно и некоректно, тъй като нуждите на гражданите се променят във времето и общината трябва да има механизъм да ги удовлетворява.

Конкретно тази спирка аз помня много добре къде точно се намираше. Мнението ми е, че там трябва да има спирка и тя да бъде възстановена. Естествено, запазвам си правото да видя нормативно как стои въпросът. Но ще положа усилия през следващият мандат тя да бъде възстановена при положение, че е нужна на гражданите.

Поздрави,

Иван Тотев