Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от  Георги Николов

Въпрос от  Георги Николов

Г-н Тотев, какво ще направите за да се вижда какви субсидии получават фирмите от общината?Как ще организирате контрола върху ползването на тези субсидии по предназначение? В момента има фирми, които не изплащат с месеци трудовите възнаграждения на работниците си с оправданието, че не са получели дължимите субсидии от общината.

Отговор: Уважаеми, г-н Николов,

Трудно ми е в момента да отговоря конкретно на Вашия въпрос, тъй като явно ме питате за конкретен случай. Това, което мога да Ви кажа е, че фирмите получават общинските субсидии в срок. Знаете, че в моменти на забавяне, например за някои от превозвачите, веднага в медиите виждаме материали как ще има стачки и транспортът ще спре. Това е гаранция, те субсидиите се получават навреме.

Относно плащането на извършени дейности по договори не мога да взема отношение, тъй като това е вътрешна за Община Пловдив информация. За съжаление договорите за извършени дейности, които не са разплатени, може да се окажат един от големите проблеми в новия мандат. Конкретно нивата на задлъжнялост на Община Пловдив ще станат ясни малко след изборите.