Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Васил Василев, Пловдив

Въпрос от Васил Василев, Пловдив

Г-н Тотев , моля обърнете сериозно внимание на ул.”Младежка”! Така и за толкова години никой от властта не си помръдна пръста за нея ! Не може улица в центъра на града да бъде в такова окаяно и унизително състояние! Визирам договора за концесия на Пазара на „Младежка” - не е нормално институциите да си прехвърлят топката от един на друг и никой нищо да решава толкова време! Пазарът е едно бунище, грозна гледка, миризми , окаяни сергии и маси нито помен от това което концесионера изтъкваше като проект! Нужна е промяна, надявам се тя да дойде със Вас! Моля също така да се вземе под внимание и южното платно на ул.”Младежка”, която е осеяна с дупки и кратери, нещата там временно се замазват и след първия дъжд отново излиза буквално чакъла по асфалта ! Искам да ви задам и един въпрос относно гребния канал : Кога Пловдив ще организира международно състезание по спортен риболов ?? Дадеността е страхотна , каналът е пълен с качествени риби условията са повече от добри ! Толкова хора се опитаха да организират състезания, всяка година има запитвания от чужбина ! До колкото разбрах тази година е пред провал организираното международно състезание за жени!?? До сега по моя информация от общината не желаят да организират такова мероприятие !! Какво им пречи?? Пловдив само може да спечели от това, както и това е страхотна реклама за града ни ! Благодаря Ви за отеленото внимание!

 

Уважаеми, г-н Василев,

Състоянието на пазара на улица „Младежка” е един пример за управлението на общинската собственост в този и предишните мандати и изобщо за публично-частните партньорства, в които Община Пловдив участва. Проблемът с концесията на „Младежка” е един от многото проблеми с концесиите в Пловдив. Мога смело към тях да добавя проблемът с концесиите на спирките – през последните години постоянно чувахме как той е решен, но въпреки многобройните изказвания на Славчо Атанасов, пловдивчани все още нямат спирки във вида, заложени в концесионния договор. Нещата с „Младежка” са същите, но за мое голямо съжаление в момента не мога да взема отношение, защото не знам параметрите по самия договор.

Категорично ще се преразгледат всички концесии и при тези, чиито условия не се изпълняват, ще бъдат предприети необходимите законови мерки. През следващите години ще заложим на управление на Община Пловдив, което да носи икономически дивиденти за града и да бъде в услуга на гражданите.

По отношение на частта от въпроса Ви, касаеща провеждането на състезание по спортен риболов, искам да Ви отговоря, че не виждам причина такова състезание да бъде проведено предвид даденостите, които Пловдив има.

Благодаря Ви за доброто предложение.

Comments (1)

Анонимен посетител Oct 18, 2011 07:34 PM
Харесва ми това,че е млад,но...това не голям плюс...много са лакоми младите,бе!Струва ми се,че и той ще потъне в далаверата "Младежка"-дано да ме опровергае,но силно се съмнявам.