Вие сте тук: Начало Въпроси Въпрос от Чавдар Кумчев, Пловдив

Въпрос от Чавдар Кумчев, Пловдив

Можете ли да обещаете и съответно да изпълните следното: Да се построи, или възобнови 50 метров плувен басейн? Нашите плувци са шампиони , а лятото няма къде да тренират. Срамота !!!

 

Здравейте, господин Кумчев,

Състоянието на спортната инфраструктура в Пловдив е плачевно и в мен буди недоумение предизборното говорене на някои от кандидатите за кметове за успехите на досегашното управление в тази област, за една прекрасна спортна база в града и чертаят още по-прекрасни перспективи.

Истината е, че това е пореден въпрос, свързан със спортната база в Пловдив. Това, което мога да Ви кажа е, че в началото на 2010 година заедно с премиера Бойко Борисов бяхме на стадион „Христо Ботев” и предоставихме стадиона и цялата спортна база на община Пловдив. Както знаете, в този спортен комплекс се намира и плувен басейн. За мое голямо съжаление за година и половина от страна на общината не бяха положени никакви грижи за тази общинска собственост.

Това, което мога да Ви обещая е, че ще възобновим закрития плувен басейн на стадион „Христо Ботев”. Да, той не е 50-метров, но се надявам в следващите години да реализираме и 50-метров басейн в Пловдив.

С уважение,

Иван Тотев