Вие сте тук: Начало Новини Тодор Чобанов: Античният театър - пример за нехайството на общината

Тодор Чобанов: Античният театър - пример за нехайството на общината

"Състоянието на северния подход на Античния театър е пример за нихилистичното отношение на общината към ценностите на Пловдив", коментира заместник-министърът на културата д-р Тодор Чобанов, който дойде днес на Античния, за да даде заедно с областния управител Иван Тотев символичното начало на започващата реконструкция на историческия паметник. Иван Тотев официално връчи на изпълнителя на обекта "Реставрация" ЕАД заповедната книга и даде символичното начало на строително-монтажните дейности по спечеления от областната администрация проект.

С близо 200 хил. лв. по програмата "Красива България" ще бъде възстановен и осветен северният вход, който на есен ще е официалният вход на театъра.

Чобанов изрази надеждата си, че в бъдеще общината ще полага по-големи грижи за културните си забележителности. "Вярно, че е Античният театър е държавен, но нима общината не е част от държавата?" - така той отби обичайните оправдания на градската управа, че не може да полага грижи за държавна собственост.

Заместник-министърът е склонен театърът да бъде прехвърлен за стопанисване на общината, която и без това събира приходи от него, но когато тя докаже, че заслужава.

Проследете изпълнението на проекта: "Античен театър - Пловдив - Подобряване на градската среда"