Вие сте тук: Начало Медии Иван Тотев, ГЕРБ: Новото правителство трябва да генерира спокойствие, а не хаоса на служебния кабинет

Иван Тотев, ГЕРБ: Новото правителство трябва да генерира спокойствие, а не хаоса на служебния кабинет

Новото правителство трябва да генерира спокойствие, а не хаоса на служебния кабинет. Това заяви пред Дарик радио вторият в листата на ГЕРБ - СДС в Пловдив, депутат в 45-тото Народно събрание, екскмет на втория по големина град в България и областен координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Иван Тотев.

По думите му, 46-тото Народно събрание ще има по-дълъг живот от предишния, но не са изключени изненади, далеч от резултатфэээъите на социологическите агенции в момента.

ГЕРБ ще направи всичко възможно да бъде съставено правителство. Защото първата задача на всеки един парламент е да формира кабинет и по отношението към този акт може да се направи голямата разлика между партиите, обясни той. Втората важна задача за новото Народно събрание е приемането на Плана за възстановяване и устойчивост на страната.

Това, което видяхме в предишния парламент показа, че ГЕРБ е единствената партия, която имаше искрено желание да се състави стабилно правителство – необходимо и важно за положението, в което се намира страната. Очевидно беше, че поведението на другите политически сили не беше на нивото на институцията и с оглед на това, имаме известни притеснения какво ще се случи след изборите на 11 юли. Но ГЕРБ ще положи всички усилия, от една страна да предложи кабинет, а от друга – да подкрепи правителство, което може да поеме отговорност и споделя нашите ценностти – дясна политика, предвидима данъчна среда и развитие на икономиката, заяви още в ефира на Дарик Иван Тотев.

Действията на служебното правителство той коментира като хаотични и предизборни. А подкрепянето на кабинета на Стефан Янев на идеята за повишаване на корпоративния данък в България от 10 на 15%, Тотев определи като пагубно за страната.

„Предвидимата данъчна политика и ниските данъци са едно от основните конкурентни предимства на България“, мотивира се той и даде пример с развитата в последните години именно заради това Тракия икономическа зона около Пловдив.

А твърдението на Бойко Рашков за купуване на гласове в Пловдив от ГЕРБ той определи като невярно.

„Имаме едно правителство, което прави каквото иска и говори каквото иска. А образуваните досъдебни производства за купуване на гласове не са нищо изненадващо по време на избори“, коментира вторият в листата на ГЕРБ - СДС в Пловдив.

Дългогодишният кмет на града на тепетата и депутат от 45-тото Народно събрание обясни още, че хората са изключително наясно с анти-ГЕРБ кампанията, която се води в момента и той е оптимистично настроен за резултатите от изборите на 11 юли.

На въпрос как ще сложат ред в хаоса, Тотев отговори: „С правителство, съставено от експерти, които да не генерират скандали и напрежение, както сега, а устойчивост“.