Вие сте тук: Начало Медии Тотев: Щастлив съм, че проектът за Античния театър завърши !

Тотев: Щастлив съм, че проектът за Античния театър завърши !

Щастлив съм, че дойде и този ден, в който с министър Тотю Младенов приехме реставрираният Античен театър.

"Щастлив съм, че дойде и този ден, в който с министър Тотю Младенов приехме реставрираният Античен театър. За мен беше много важно да покажа къде отива всеки лев от този проект и това, което наистина е направено, няма аналог в Пловдив. Няма такъв обект, който да бъде реставриран по толкова добър начин и с толкова любов", развълнуван беше на днешното символично откриване на северния подход на театъра кандидат-кмета на ГЕРБ Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както вече писахме, на церемонията присъстваше и социалният министър на България.

Тотев подчерта, че художественото осветление на театъра е направено по последни изисквания и създава невероятно усещане и атмосфера на посетителите на театъра.

Стана ясно още, че са извършени и изключително много дейности по озеленяването. Докарана е специална пръст, засадена е и тревата, която ще израсне през пролетта на следващата година.

"За първи път Античния театър, който е с капацитет над 4000 места има модерни тоалетни, направени в синхрон с художественото осветление и напасващи с ансамбъла на археологическия обект. Не може да не се отбележи и платформата за инвалиди, която вече е монтирана и работи", каза още кандидатът за кмет на ГЕРБ.

Той подчерта, че е много важно как само за 200 000 лв. и от с ДДС е станала факт тази реставрация, защото "например Община Пловдив влага много средства в големи проекти, на които после не можем да видим резултатите", заяви още Тотев.

"Сега аз имам очи следващата година да отида при министър Младенов и да поискам средства за Пловдив, защото той самият видя колко красиви неща направихме в града ни. Щастлив съм, че проекта за Античния театър завърши!", каза в заключение Тотев.

Източник: plovdiv24.bg

Етапите по реализиране на проекта "Античен театър - Пловдив" - "Подобряване на градската среда", може да видите тук: Проекти - Античен театър.