Вие сте тук: Начало Новини Златна лаврова клонка за най-добрата ни лекоатлетка Габриела Петрова

Златна лаврова клонка за най-добрата ни лекоатлетка Габриела Петрова

Треньорът й Атанас Запрянов бе удостоен с плакет на Община Пловдив за принос към спорта.

На церемония в общината кметът на Пловдив инж. Иван Тотев награди със златна лаврова клонка най-добрата ни атлетка Габриела Петрова. Треньорът й Атанас Запрянов бе удостоен с плакет за принос към спорта. Състезателката на „Локомотив“ се представи най-добре от българските атлети на световното в Пекин с 4-то си място в тройния скок. Освен това тя е европейска вицешампион в зала тази година от шампионата на Стария континент в Прага през март.

Габриела Петрова получава от общината и парична премия от 5000 лева  за спечелената й квота за олимпиадата в Рио догодина. Такава ще получат всички пловдивски спорсти, които покрият норматив за игрите.

За мен е огромно удоволствие да посрещна Габриела Петрова и нейния треньор Атанас Запрянов, каза кметът Иван Тотев. 4-тото и място на световното в тази трудна дисциплина с огромна конкуренция ни кара да бъдем горди и ни задължава да продължаваме опитите си да осигурим по-добра база за подготовка, каза още той.

Благодаря за това посрещане. То ме радва и ме мотивира още повече за следващата олимпийска година. Надявам се да съм здрава и да зарадваме пловдивчани с още по-големи успехи, сподели Габриела.

На срещата в община Пловдив присъстваха още заместник-кметът по спорт Петър Зехтински и председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет Атанас Узунов.