Вие сте тук: Начало Новини Стартира реконструкцията на възловия булевард „Македония” в район „Южен“

Стартира реконструкцията на възловия булевард „Македония” в район „Южен“

За 60 дни, според подписания с фирмата-изпълнител договор, паважът трябва да бъде премахнат и заменен с асфалт.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи символичната първа копка от реконструкцията на бул. „Македония” в район „Южен”.

Това е последният голям обект от инфраструктурната ни програма за тази година, което показва, че Община Пловдив много умело планира и стартира мащабните строителни дейности от ранна пролет до средата на лятото, коментира кметът.

За 60 дни, според подписания с фирмата-изпълнител договор, паважът по един от основните булеварди в „Южен” трябва да бъде премахнат и заменен с асфалт. Проектът включва изграждането на нови дъждоприемни шахти, тротоарни настилки, осветление и джобове за автобусните спирки.

„Македония” е много важен и невралгичен откъм интензивност на автомобилния трафик булевард, тъй като поема голяма част от движението в района, осигурявайки връзката с централната градска част чрез Бетонния мост, посочи инж. Тотев.

Той отбеляза, че политиката на общината е през следващите години да продължи асфалтирането на голяма част от павираните улици с интензивно движение, което освен до удобство на шофьорите, ще допринесе за по-малко шум, както и за намаляване на запрашеността на въздуха.

В тази насока беше преасфалтиран участък по ул. „Богомил”, продължават строителните дейности на „Петко Д. Петков”. Важни улици с голям трафик, където в следващите години предстои подмяната на паважната настилка с асфалт, са „Даме Греув” и „Скопие”.

Кметът инж. Иван Тотев припомни, че от началото на мандата Община Пловдив инвестира много средства за подобряване на инфраструктурата в район „Южен”. В момента продължават реконструкциите на ул. „Братя Бъкстон” и южната част на бул. „Христо Ботев” в участъка от бул. „Никола Вапцаров” да Бетонния мост. Вече се проектират основните улици в кварталите Беломорски и Остромила, което да създаде условия за заложеното в Общия устройствен план разширение на Пловдив в югозападна посока.