Вие сте тук: Начало Новини Започва мащабна реконструкция на улица „Захари Стоянов“, подменят осветление, тротоари и ВиК мрежата

Започва мащабна реконструкция на улица „Захари Стоянов“, подменят осветление, тротоари и ВиК мрежата

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов дадоха символичен старт на реконструкцията на улица „Захари Стоянов“.

420-метровата отсечка ще бъде затворена поетапно, за да бъде изцяло преасфалтирана, да се подмени ВиК системата и осветлението. Мрежите на кабелните оператори ще бъдат вкарани под тротоарите, чиято настилка също ще бъде сменена с нова.

290 000 лева са заделени за строително-ремонтните дейности, които по план и благоприятни метеорологични условия трябва да приключат в рамките на два месеца.

Първият участък, в който ще се работи, е до ул. „Войнишка слава“ и вторият от „Войнишка слава“ до улица „Волга“. Улицата няма да се затваря цялостно, за да е удобно на живеещите там граждани.

Първоначално ще започне подмяна на ВиК мрежата, като ще се изградят и съответните сградни отклонения.

Ако времето позволи, тази година може да се ремонтира и улица „Габър“. „През следващата година ще работим по ремонта на вътрешнокварталните улици в града, като в момента администрацията подготвя процедурите по ЗОП. Предвиждаме около 5-6 милиона лева да бъдат заделени от бюджета за следващата година по това перо. Част от тези улици са „Кукуш“ и „Даме Груев“ в район „Южен“, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.