Вие сте тук: Начало Новини Изграждат спортна площадка в училището в Прослав

Изграждат спортна площадка в училището в Прослав

Чрез sms желаещите могат да включат осветлението и да използват съоръжението във вечерните часове.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Десислава Желязкова дадоха старт на изграждането на нова спортна площадка в училище „Тодор Каблешков“ в квартал Прослав.

За изграждането на спортната площадка са предвидени 80 000 лева /с ДДС/, а срокът за изграждането й е 40 дни.Предвижда се съоръжението да има игрални размери 19 на 38 метра и да бъде с професионално изкуствено тревно покритие. Ще бъде монтирано ново осветление, което да се контролира и използва чрез sms-система. Тази система няма аналог в страната. Вечер хората ще могат сами да си пускат осветлението с помощта на sms, като все още не е уточнена точната тарифа. През деня игрището ще се използва безплатно, обясни инж. Тотев.

По време на предизборната кампания миналата година обещахме да обърнем по-голямо внимане на крайните квартали на Пловдив, които бяха забраневи и, както виждате, държим на думата си, заяви кметът инж. Иван Тотев. Той допълни, че в Коматево се благоустроява паркът с чудесна детска площадка, за Гаганица ще бъде направен пътят от Карловско шосе, след това - и канализация.