Вие сте тук: Начало Новини Започва асфалтиране по бул. „Васил Априлов“, активно се работи и по„Гладстон“

Започва асфалтиране по бул. „Васил Априлов“, активно се работи и по„Гладстон“

Очакванията са до края на годината да бъдат готови пътните участъци „Любен Каравелов“, „Васил Априлов“ и „Гладстон“.

„Полагането на втори слой асфалт на булевард „Васил Априлов“ започва утре. Целта ни е пътната артерия до бул. „6-ти септември“ да бъде отворена максимално бързо, като през почивните дни работата там няма да спира“, това съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Той посочи, че в момента служителите на „Общинска охрана“ предупреждават гражданите да не  спират на булеварда в отсечката от улица „Любен Каравелов“ по посока  бул. „Пещерско шосе“. В противен случай ще трябва паркираните автомобили принудително да бъдат вдигани с дежурни „паяци“, за да може да зоната да е готова за асфалтиране.

В момента в два участъка работата е спряна, тъй като се изчаква да приключи обследването на археолози. Следващата седмица предстои кръстовището с бул. „Пещерско шосе“ да бъде асфалтирано.

В момента по улица „Гладстон“ също се работи активно - полагат се кабелни канали, подреждат се бордюри. Предстои тези дни да бъде подписан договорът за събаряне къщата на кръстовището с булевард „Руски“, което реално ще се случи другата седмица.

Очакванията са до края на годината да бъдат готови пътните участъци „Любен Каравелов“, „Васил Априлов“ и „Гладстон“.

За по-бързото и безпроблемно придвижване на гражданите, идващи от кв. „Коматево“, се обсъжда временна организация с кръгово кръстовище на улиците „Остромила“ и „Димитър Талев“.

Кметът Иван Тотев заяви готовност Община Пловдив да помогне и да окаже съдействие на съседна община – Родопи при изграждане на светофарната уредба на разклона за село Марково на Околовръстния път, след като КАТ съгласува готовия проект.