Вие сте тук: Начало Новини Започна залесяването на новия парк на площ от 11 декара в район „Тракия“

Започна залесяването на новия парк на площ от 11 декара в район „Тракия“

100 дървета от вида явор и кипариси ще бъдат засадени в новия парк, който в момента се изгражда в район „Тракия“. Първото растение днес /22.10.2018 г./ беше засадено от кмета на Пловдив Иван Тотев, кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и заместник-кмета Георги Титюков, които бяха на място, за да проверят как протичат строително-монтажните работи на обекта.

370 000 лева от общинския бюджет са заделени за изграждането и превръщането на 11 декара в зона са отдих, разходка и забавления.

Вече са поставени част от съоръженията на детската площадка, обособени са алеите за преминаване, като в близките дни те ще бъдат асфалтирани.

Изградена е сцената, която ще бъде облечена в дърво, както и габионите, които ще бъдат един вид естествена шумоизолация от трафика на булевард „Освобождение“, намиращ се в непосредствена близост.

Паркът се намира до улица „Григор Божков“ и около него има множество жилищни сгради. Настилката ще позволява децата да карат ролери, велосипеди, скейтбордове.

„Навсякъде има пътечки за удобство, надяваме се гражданите да го пазят“, заяви кметът Иван Тотев.

Очакванията на районния кмет Костадин Димитров са паркът да бъде официално открит до края на ноември, ако метеорологичните условия позволяват да се работи.