Вие сте тук: Начало Новини Започна строителството на нова спортна зала към ПУ „Паисий Хилендарски”

Започна строителството на нова спортна зала към ПУ „Паисий Хилендарски”

Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и областният управител и кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев присъстваха на старта на строителството на спортната зала на Пловдивския университет.

Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и областният управител и кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев присъстваха на официална церемония, с която беше дадено началото на строителството на учебната спортно-тренировъчна зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

„Виждате как едно по едно нещата се случват и след броени месеци ще разполагате със спортна зала”, обърна се към студентите и ръководството на учебното заведение премиерът Бойко Борисов.

1410_PMPd01.jpg

 

Общата инвестиция в спортния комплекс на Пловдивския университет е 4 млн. лева. Основният дял – 3,5 млн. лева, ще бъдат държавна субсидия. Разликата от 500 хил. лева ще бъде осигурена от висшето училище. На този етап споразумението е за четири транша на изплащане на държавните средства. Вече е налице първият от 1 млн. лева.

Първият етап на проекта обхваща строителството на спортното съоръжение. Сградата ще е на два етажа със застроена площ от 3120 кв. м и обща разгърната площ от 4150 кв. м. Височината на съоръжението е 13 метра, което позволява практикуване на всички видове спорт, в това число и на художествена гимнастика. На прилежащия терен ще бъде изградено футболно и други игрища за волейбол, баскетбол, хандбал на открито.DSC03554.JPG

На церемонията присъстваха още министърът на транспорта Ивайло Московски, народни представители, кандидати за общински съветници, както и футболната легенда Христо Стоичков, с чието съдействие този проект става факт.