Вие сте тук: Начало Новини Започна реконструкцията на улица „Лозарска“ в квартал „Коматево“

Започна реконструкцията на улица „Лозарска“ в квартал „Коматево“

До края на седмицата трябва да е ясна сумата, необходима за реализацията на проекта „Модър-Царевец“. Работна група, в която са и кметовете на районите „Западен“ и „Южен“ Димитър Колев и Борислав Инчев, трябва да представи доклад с разчетите, за да стартират процедурите по обявяване на инженеринга.

Последните три обявления за отчуждаване на имоти ще бъдат пуснати тази седмица. Предстои теренът да бъде разчистен. Обхватът на проекта е от улица „Хаджи Димитър“ до булевард „Александър Стамболийски“, което е около 1 километър с връзки към южната тангента.

След три години тежки отчуждителни процедури ще може да започнем реализацията на проекта за пробива в няколко бюджетни години.

Община Пловдив се опита да минимизира разходите по обекта, като успяхме да договорим с НКЖИ допълнителни инвестиции от тяхна страна при строежа на високоскоростната жп линия с изграждането на подземното съоръжение – 24 метра широко, с изградени отвори за автомобилно движение и отвори за южен колектор.

С всичко това очакваме разходите от общинския бюджет да са значително по-малки. Надяваме се до края на годината, началото на следващата, да има и избран изпълнител за обекта „Модър-Царевец“.
Продължаваме да работим и по изграждането на булевард „Северен“ и връзката му с булевард „България“, където като начало ще бъде изградено кръстовище със светофар. Тази временна промяна е съгласувана с КАТ. На следващ етап ще бъде изградено кръгово кръстовище, съгласно проекта.