Вие сте тук: Начало Новини Започна разширяването на пешеходната зона в квартал Капана

Започна разширяването на пешеходната зона в квартал Капана

Още пет улици в артквартала на Пловдив ще станат изцяло пешеходни, ще бъде подменена паважната и тротоарната настилка.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Титюков дадоха старт на дейностите по разширяването на пешеходната зона в квартал Капана. То започва от улица „Христо Дюкменджиев“, като по този начин улица „Райко Даскалов“ ще има директна пешеходна връзка със Стария град.

Още пет улици в артквартала на Пловдив ще станат изцяло пешеходни, ще бъде подменена паважната и тротоарната настилка, а улуците ще влязат в канализацията. Средствата за реконструкцията са от програмата за ремонт на тротоарните настилки. От 1-ви ноември в сила влиза и новият режим на паркиране в Капана.

Продължаваме програмата си за превръщането на Капана в първия артквартал на България, която започнахме преди 6 месеца. Кварталът вече е дом за много фестивали и придобива наднационална известност. Сега няма издание, което да не говори за Капана, когато става въпрос за култура, заяви кметът инж. Иван Тотев. Той допълни, че целта е Капана да заеме достойно място за социални и културни контакти много преди 2019, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата, заключи Иван Тотев.