Вие сте тук: Начало Новини Започна преасфалтирането на улица „Перущица”

Започна преасфалтирането на улица „Перущица”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи символичната първа копка на обекта.

Дъждоприемни бордюри от полимербетон вместо шахти предстои да бъдат монтирани при започналия днес ремонт на ул. „Перущица”.

Иновативният подход се прилага за първи път в Пловдив, Четирите специални бордюра с дължина 1,5 м са с вградени канали, които отвеждат водата в канализационната мрежа. Няма да има шахти, чиито капаци могат да бъдат откраднати или да се налага непрестанното им почистване. Ако технологията се окаже успешна, ще я приложим и в други части на града, коментира кметът инж. Иван Тотев, който направи символичната първа копка  на обекта.

Преасфалтирането на „Перущица” струва 177 хил. лв. и е част от процедурата за около 4,5 млн. лв., чието изпълнение започна вчера с ремонта на бул. „Шести септември”.

Улицата свързва булевардите „Свобода” и „Пещерско шосе”, които са добро състояние. Цялостната й подземна структура е обновена и е ред на общината да я асфалтира, обясни инж. Тотев, като уточни, че е създадена такава организация, че да не се налага затварянето на отсечката за движение.