Вие сте тук: Начало Новини Започна поставянето на колоните на Римския форум, кметът Иван Тотев инспектира изграждането на площад "Централен"

Започна поставянето на колоните на Римския форум, кметът Иван Тотев инспектира изграждането на площад "Централен"

Усилено продължава обновяването на площад „Централен“. Вече са поставени три от римските колони от Римския форум.

Започва да се показва картината какво действително е представлявал Пловдив, защото градът е бил много богат, и сега, когато можем да го видим и да го пипнем, е друго. Колоните са в оригинални размери и са с включени автентични части, които са намерени, заяви кметът Иван Тотев при инспекцията си на работата по изграждането на площад "Централен"

Продължаваме с изграждане на капителите, които са 1 метър отгоре. Ще покажем цялото великолепие. Предстои довършване на всичко останало, каменните градежи, форума с античните магазини, които ще завършим, а когато се озелени, обектът ще стане и зелено продължение на градината, допълни той.

В момента плочки са поставени около пощата и от северната страна на Цар-Симеоновата градина. Продължават и изкопните дейности и премахването на пръст в североизточна посока до Одеона, където археологът Мая Мартинова ще ръководи разкопките на място.