Вие сте тук: Начало Новини Започна облагородяване на пространството зад Малката базилика

Започна облагородяване на пространството зад Малката базилика

Проектът е много важна част от цялата концепция за развитие на Пловдив, тъй като ще допълни пешеходните туристически маршрути в града.

Започнаха строителните дейности на улица „Брестовица“ в Пловдив. Стартът бе даден от кмета на общината инж. Иван Тотев и кмета на район „Централен“ Райна Петрова. Улица „Брестовица“ е продължение на ул. „Цар Георги Тертер“ и се намира зад Малката Базилика.

Този проект е много важна част от цялата концепция за развитие на Пловдив, тъй като ще допълни пешеходните туристически маршрути – от Малката Базилика директно към Стария град по улица „Цар Георги Тертер“ – обясни инж. Иван Тотев. Той заяви още, че  се работи по разширяване на атрактивната за туристи зона с обекти извън центъра. Нашата цел през този мандат е да направим повече атракции, така че средният престой на турист в града да бъде по-продължителен, допълни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Средствата за облагородяването на улица „Брестовица“ бяха гласувани преди три седмици на сесия на Общинския съвет и са в размер на 64 хиляди лева, съобщи от своя страна кметът на район „Централен“ Райна Петрова. Съвместно с В и К – Пловдив, предстои да бъде извършена цялостна промяна на водопровода, площадът ще се изгради с унипаваж, ще се монтира осветление и ще се оформят паркоместа. Важна част от проекта е озеленяването – ще бъдат оформени тревни и цветни площи, на които ще бъдат експонирани артефакти.