Вие сте тук: Начало Новини Започна кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави-3“

Започна кампанията за здравословно хранене „Да сме здрави-3“

Стартът бе даден от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев в ОДЗ "Боряна".

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев присъства на откриването на третото издание на образователната кампания за здравословно хранене "Да сме здрави", което се състоя в ОДЗ „Боряна” в район „Западен”. Инициативата се провежда с подкрепата на Община Пловдив и тази година обхваща 58 детски градини, информира инж. Тотев.

Въпреки че децата ежедневно получават балансирано и качествено меню, е много важно те сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина, коментират организаторите от „Имидж консулт”.  Кампанията „Да сме здрави-3” ще наблегне на ползата от зеленчуците, плодовете и витамините за правилното развитие на децата.

С помощта на опитни аниматори малките възпитаници ще се запознаят с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Ще бъде въведена илюстративна „хранителна чиния”, отчитайки световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата ще се състезават отборно в куп тематични игри,а препитването на наученото ще става лично от зелен марсианец. За най-будните и любознателни малчугани са осигурени награди, а участниците ще получат консерви с апетитни зеленчуци и забавни тематични играчки.

На старта на кампанията „Да сме здрави“ в ОДЗ „Боряна“ присъстваха още заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, кметът на район „Западен“ Десислава Желязкова, представители на отдел „Образование“ в общинската и районна администрации.