Вие сте тук: Начало Новини Започна изграждането на Общностен център в Пловдив

Започна изграждането на Общностен център в Пловдив

Дейностите включват още изграждането на нова млечна кухня, детска градина с 4 групи и ясли с 2 групи.

Стартира изпълнението на проект “Изграждане на Общностен център в Община Пловдив“. Той е на стойност 2 715 000 лева и се финансира от Министерството на труда и социалната политика. Стартът на проекта на улица „Вратцата“ № 4 бе даден на 20.08.2012 г. от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев в присъствието на кмета на район „Източен“ Петър Петров, представители на изпълнителя и граждани.

Тази сграда бе една от язвите в район „Източен“, за които имаше множество оплаквания от живеещите в съседство. През 2008 г. назначихме охрана, обезопасихме сградата, затова днес е много хубав ден за мен, сподели кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който преди четири години бе кмет на район „Източен“.

Дейностите включват изграждане на нова млечна кухня, детска градина с 4 групи и ясли с 2 групи. Освен това ще бъде изграден и Общностен център за деца до 7-годишна възраст и техните родители, чиято цел е да се подкрепят семействата в отглеждането на децата. В центъра, чиито услуги ще ползват около 4500 души, ще се разкрият 45 работни места, съобщи от своя страна кметът на район „Източен“ Петър Петров.

Общината ще финансира дейности, които не се поемат по проекта, като обзавеждането и оборудването на млечната кухня, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.