Вие сте тук: Начало Новини Започна изграждането на нова сграда на детската градина в квартал „Коматево“

Започна изграждането на нова сграда на детската градина в квартал „Коматево“

След близо година тя ще посрещне над 100 деца в четири групи, включително и яслени.

В Деня на Свети Николай Чудотворец кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Южен“ направиха първа копка на нова сграда на детска градина „Ралица“ в квартал „Коматево“.

„Проектът бе изготвен по време на мандата на предишния кмет на района Валентин Василев и днес даваме старт на неговата реализация, за да изпълним и ангажимента, който сме поели пред хората,“ уточни кметът Иван Тотев. По думите му Пловдив непрекъснато се разраства на юг и новата сграда на детското заведение ще бъде от полза на жителите.

От средствата, които Община Пловдив е заделила за проекта в размер на 1,2 милиона лева, има над 160 000 лева икономии от провеждането на процедурата, които ще бъдат предоставени на районната администрация за обзавеждане или подгряване със слънчеви колектори.

„Срокът на изпълнение е до 270 дни, което означава, че през 2017 г. с началото на учебната година всичко трябва да е готово,“ сподели районният кмет Борислав Инчев. Той подчерта, че ще се разкрият и нови места. Новата сграда ще приеме общо 4 групи или над 100 деца, включително и в яслена възраст.  „Така родителите ще имат по-голяма възможност да настаняват децата, където биха искали в района“, допълни той.

В двора на детското заведение ще бъдат осигурени и площадки за игра, отговарящи на Наредба 1, касаеща безопасността на децата.

Да пожелаят успех на проекта бяха дошли кметове на райони, заместник-кметове, общински съветници и народни представители.

Преди символичният ритуал по първа копка бе извършен водосвет за успех на начинанието.