Вие сте тук: Начало Новини Започна изграждането на Младежки център и Многофункционално спортно игрище

Започна изграждането на Младежки център и Многофункционално спортно игрище

Кметът Иван Тотев: "Това е значимо събитие за Пловдив, което е насочено към младите хора и спорта. "

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Петър Зехтински и кметът на район „Централен” Георги Титюков, който е и ръководител на проекта,  направиха първа копка на изграждането на Младежки център на улица „Ясна поляна” в парк „Отдих и култура”. Спечеленият от общината проект е по Компонент 1 – „Грижа за младежи в риск“ на Програма BG06 „Деца и младежи в риск”, финансирана по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014, Договор за изпълнение на проект № Д03-9/28.01.2014.

Общата стойност на проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив” възлиза на 1 147 009,05 евро (2 243 320,31 лв.), като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 100%. Основната му цел е създаването на младежки център чрез изграждане на подходяща инфраструктура и въвеждане на услуги за младежи в риск или неравностойно положение, който да отговаря на изискванията за получаване на Знак за качество - съвременен стандарт на Съвета на Европа.

Ръководителят на проекта Георги Титюков обясни, че той включва изграждането на изцяло нова 3-етажна сграда. На първия етаж ще има 6 съблекални, медицински кабинет, на втория - библиотечен център с интернет клуб, заседателна и семинарни зали, а на третия – стаи за подслон на 35 младежи. Паркингът ще разполага с 47 места за автомобили.

„Това е значимо събитие за Пловдив, което е насочено към младите и спорта. Община Пловдив няма да спре проекта до изпълнението му в рамките на Европейския финансов механизъм, а ще инвестира на втори етап средства в изграждането на изцяло нова спортна база на открито, която ще се ползва свободно от всички пловдивчани“, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Със средства от общинския бюджет ще бъдат изградени  3  футболни игрища, 2 за баскетбол, едно комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт,  4 маси за тенис на маса, 2 площадки за фитнес на открито, едната със слънцезащитна тента и уреди, тартанова писта за бягане, трибуни за зрители, осветление с възможност да свети за всяко отделно игрище, ограда около целия обект и между футболните игрища, както и голяма детска площадка по подобие на тази в Цар Симеоновата градина.