Вие сте тук: Начало Новини Започна активната работа по реконструкция на уличната мрежа в Пловдив

Започна активната работа по реконструкция на уличната мрежа в Пловдив

Очаква се през лятото да стартират проектите за обновяването на бул. "Руски" и "В. Априлов"

До края на тази година ще започне работата по реконструкцията на две ключови пътни артерии в Пловдив - бул. „Руски“ и бул. „Васил Априлов“. Това стана ясно от думите на кмета инж. Иван Тотев, който съобщи, че вече има избран консултант на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ и през тази седмица трябва да бъде подписан договорът.

„Планът ни е в рамките на два месеца да изготвим тръжните процедури и през следващите 4 месеца да имаме избрани изпълнители за проектите, които ще бъдат реконструирани със средства от 30-милионния заем от ЕБВР. Общината иска да има опции и възможности, за това сме взели решение по най-бързия начин да стартираме процедурите за бул. „Васил Априлов“, за да може през месец август да имаме договори за реконструкция и на бул. „Руски“, и на бул. „Васил Априлов“, след което управленски да вземем решение за етапите на изпълнение“, обясни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Общината вече е обявила и процедурите за асфалтиране, като в тях влизат големи улици като части Асеновградско шосе, Рогошко шосе, Брезовско шосе. Подготвят се ул. "Цветан Лазаров", както две улици в квартал „Беломорски“. две улици в квартал „Беломорски“.

Веднага след като метеорологичните условия позволят, ще продължи работата по Цариградско шосе и по моста на река Марица на бул. „Васил Априлов“.

От тази сутрин районните кметове активно обхождат районите и ще започнат запълването на неравностите по пътната настилка, образували се след обилните валежи в Пловдив. „Добре е, че имаме сключени договори за поддръжка. От днес следобед ще започне превеждането на пътната инфраструктура в нормално положение, което се прави се всяка пролет“, подчерта кметът Иван Тотев.