Вие сте тук: Начало Новини Зам.-министър Ваня Колева и кметът Иван Тотев подкрепиха инициативата „Спортно междучасие“

Зам.-министър Ваня Колева и кметът Иван Тотев подкрепиха инициативата „Спортно междучасие“

Замeстник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев  рано тази сутрин взеха участие в “Спортно междучасие” заедно с учениците и преподавателите от СУ “Свети Седмочисленици” в Пловдив. В Световния ден за борба със затлъстяването - 24 октомври, заедно казаха “НЕ” на пасивния начин на живот.

В подкрепа на активния и здравословен начин на живот с децата тренираха още Георги Титюков - зам-кмет спорт и младежки дейности, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, директорът на Пловдивския културен институт Марияна Стракова, главният редактор на Дарик радио Пловдив Лалка Златанова.

Tренировката бе водена от Таня Делчева - инструктор на клуба по художествена гимнастика “Брилянт” и дългогодишните състезателки с редица престижни отличия, носителки на много купи и медали от държавни и международни състезания Виктория Атанасова и Мария Славова. В края на заниманието децата от СУ “Свети Седмочисленици” получиха и първия комплект спортни пособия, предоставени от спортния партньор на проекта – магазин  DECATHLON в Пловдив.

В “Спортно междучасие”, което се реализира от началото на учебната година по Програма “Пловдив за младите”,  всяка седмица участват над 3000 деца от 6 пловдивски училища. Заниманията се водят от известни треньори,  настоящи спортисти и хореографи от 17 пловдивски клуба, които са провели над 60 тренировки до момента.  Активностите могат да бъдат следени всеки ден и в официалната страница на проекта във  facebook. Целта е примерът, който дават учениците от града под тепетата, да стигне до повече техни връстници от цялата страна и поне два часа седмично децата да заменят игрите на компютрите с тези в парка или спортната зала.

Проектът се реализира благодарение на обединените усилия на Община Пловдив, Фондация “Заедно” гр. Пловдив, Район “Тракия” - Община Пловдив и Пловдивския културен институт (ПКИ).

Спортен партньор на проекта е магазин DECATHLON в Пловдив, а oсновният медиен партньор на “Спортно междучасие” е Българското Национално Дарик радио.