Вие сте тук: Начало Новини Задълбочаване на сътрудничеството обсъди кметът Иван Тотев с делегация от Китай

Задълбочаване на сътрудничеството обсъди кметът Иван Тотев с делегация от Китай

Община Пловдив работи активно за развитие на българо-китайските отношения.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с 30-членна делегация от два района на китайската столица Пекин. Гостите бяха водени вицекметовете на област Фангшан г-н Лу Гуои  и на област Хаидиан г-жа Чен Шуанг.

В заседателната зала на общината кметът Иван Тотев приветства гостите с „Добре дошли“ и подчерта активната работа на местната администрация за развитието на българо-китайските отношения. В подкрепа на думите си той посочи провеждането през последните години на няколко големи икономически форума, побратимяването с Шънджън и съвместното сътрудничество в рамките на Международния форум на туристическите градове.

„Първите ни впечатления от Пловдив са, че той е красив и чест град, който създава усещането за спокойствие. Видяхме Гребната база, където хората се разхождат, спортуват, карат велосипеди и изглеждат щастливи“, заяви г-н Лу Гуои. Той посочи, че делегацията е в града ни за участие в Световния винен конкурс, тъй като през октомври област Фангшан ще домакинства подобен форум.

„Двата района представляваме миналото и бъдещето на Пекин.  Хаидиан е с население 3 600 000 човека и в него има концентрация на високотехнологични производства. Благодаря за настроението, с което ни посрещате. Дойдохме в Пловдив да обменим опит, защото през 2018-та година ще бъдем домакини на международния конкурс за вино“, подчерта от своя страна г-жа Чен Шуанг. Гостите отправиха официална покана за посещение на пловдивска делегация с цел задълбочаване на двустранните връзки.

На срещата присъстваха  още заместник- кметовете на Община Пловдив Амелия Гешева и Розалин Петков.