Вие сте тук: Начало Новини Забрана за движението на тирове по бул. „България“

Забрана за движението на тирове по бул. „България“

Община Пловдив отпусна на район „Север“ средства за реконструкцията на „Рогошко шосе“, съобщи още кметът на Пловдив инж. Тотев.

Агенция „Пътна инфраструктура“ разреши на Община Пловдив да въведе забрана за движението на тирове по бул. „България“, който е част от републикански път I-8.

По най-бързия начин сформираме комисия, която да вземе решението за забраната, тъй като това е много важно както за трафика, така и за опазване на асфалтовата настилка, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

В голяма част от града движението на тирове е забранено,  като при въведена специална организация на движението то е разрешено по бул. „Цариградско шосе“, „Княгиня Мария Луиза“ до „Източен“, както и по самия бул. „Източен“.

След въвеждането на забраната за движение на тирове по бул. „България“, в направление „Рогошко шосе“ тежкотоварните камиони ще трябва да минават през автомагистрала „Тракия“ и Околовръстното шосе.

Община Пловдив отпусна на район „Север“ средства за реконструиране на ул. „Рогошко шосе“ и изграждане на ново осветление, посочи инж. Тотев.