Вие сте тук: Начало Новини Второ семейство с тризнаци получи от общината 5000 лева и социален асистент

Второ семейство с тризнаци получи от общината 5000 лева и социален асистент

Пловдив e първият български град със специално внимание и подкрепа за родените в него тризнаци и техните семейства.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчи чек за 5000 лева на Ивелина и Илия Стоянови, родители на новородените на 5 февруари в града тризнаци Самуил, Данаил и Емануил.

Общината подпомага младото семейство, като му осигурява и социален асистент за срок от 24 месеца.

Пловдив стана първият български град със специално внимание и подкрепа за родените в него тризнаци и техните семейства след като преди година по предложение на кмета Общинският съвет прие решение за отпускане на 5000 лева еднократна помощ и социален асистент на заплата от общинския бюджет, който да съдейства на семейството до навършването на 2-годишна възраст на децата.

„Вниманието, което оказваме на тези многодетни семейства, дава смелост на много други хора. Когато научиш прекрасната новина, че чакаш три деца, но живееш в гарсониера и не си сигурен за бъдещето, може да вземеш решение, за което след години да съжаляваш. Ролята на обществото в лицето на общината и Общинския съвет е да изготвят съответните нормативни документи, така че да окуражат всички такива родители в Пловдив“, заяви инж. Иван Тотев по време на официалната церемония в заседателната зала на Община Пловдив.

Семейство Стоянови благодари за вниманието и помощта. Преди по-малко от година за първи път тя бе дадена на родените на 18 май 2015-а тризначки  Даная, Дария и Анелия. Днес баща им Костадин Топоров официално покани кмета да стане кръстник на трите му дъщерички.