Вие сте тук: Начало Новини Волейболистките от „Марица“ вдигнаха двете купи от балкона на Община Пловдив

Волейболистките от „Марица“ вдигнаха двете купи от балкона на Община Пловдив

Волейболен клуб „Марица“ (Пловдив) спази традицията и показа пред пловдивската общественост двете спечелени купи. Трофеите бяха вдигнати тържествено от балкона на кметството на площад „Стефан Стамболов“ №1 в присъствието на кмета Иван Тотев и заместник-кмета Георги Титюков.

Маричанки спечелиха своя четвърти златен дубъл в клубната история (2015, 2017, 2018, 2019 г.) и за първи път от 7 години вдигнаха трофей в Пловдив, след като на 18.04.2019 г. спечелиха финала в турнира Купа България с 3:0 над „Берое“ (Стара Загора) в зала „Колодрума“.

В началото на април момичетата на Иван Петков станаха за пети пореден път женски волейболен шампион на България, след като победиха „Левски“ (София) с 3:0 победи във финалния плейоф.

„Радвам се, че отново посрещаме абсолютните шампиони от Волейболен клуб „Марица“ – с тези думи кметът на Пловдив инж .Иван Тотев се обърна към състезателките, треньорския и мениджърския екип на клуба. По традиция след всяка спечелена титла волейболистките представят купите в заседателната зала на Община Пловдив. Те грабнаха Купа България за пети път, като не загубиха нито един гейм на финалите, играни преди няколко дни в многофункционална спорта зала „Колодрума“.

Кметът Иван Тотев изрази подкрепа и респект към това, което постигат отборът, треньорите, президентът. „Гордеем се с Вашите резултати. Благодаря, че се включвате и в различни обществени каузи“, допълни той.

„Община Пловдив подпомага спорта в града и ще продължи да го прави. Надявам се пловдивската общественост и бизнесът да подпомогнат още повече отбора, защото поддържането на такива резултати изисква средства“, призова кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

„Можем да вървим напред. Мечтите ни са големи. Парите са фактор, но само те не са достатъчни. Колективът е много важен”, заяви от своя страна президентът на ВК „Марица“ Илия Динков и подчерта, че се надява следващата година да бъде по-успешна с помощта на всички приятели.

„Тази година беше най-успешната. Надградихме от миналата година, сега отборът ни е най-добре комплектован. Вече сме разпознаваеми в цяла Европа. Приемат ни по-различно от преди, познават ни навсякъде. Да си пожелаем още по-добро бъдеще”, каза треньорът на клуба Иван Петков.