Вие сте тук: Начало Новини Виртуално табло показва кога точно идва градският автобус

Виртуално табло показва кога точно идва градският автобус

Разписанието на масовия градски транспорт в реално време може да види вече всеки потребител на интернет, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев заедно с ресорния заместник-кмет по транспорта инж. Александър Държиков представиха новото виртуално табло, което може да се намери на адрес: www.transport.plovdiv.bg.

Виртуалното табло, качено на сайта на общината, дава обновяваща се през 30 секунди информация след точно колко минути в рамките на час ще мине конкретният автобус през конкретната спирка, като дори е изчислено и евентуално закъснение поради интензивен трафик. Интерактивната страница е свързана с джипиес системата, базирана в ОП „Организация и контрол на траспорта”, обясни инж. Държиков.

Търсенето може да се осъществи или по номера на автобусната спирка, или по маршрутната линия на превозното средство. Разработването на системата е струвало на общината 5 500 лв. Тя ще функционира до края на 2013 г., когато се очаква финализирането на големия проект за устойчив градски транспорт на стойност 44 млн. лв., уточни инж. Иван Тотев.