Вие сте тук: Начало Новини Възстановяват Къщата на занаятите в Стария град по „Красива България”

Възстановяват Къщата на занаятите в Стария град по „Красива България”

Общата стойност на спечеления от общината проект е 240 хил. лв., като безвъзмездната помощ по програма „Красива България” е 100 хил. лв., а останалите - от общинския бюджет.

Къщата на ул. „Стръмна” 3 в Старинен Пловдив, известна като Къщата на занаятите, ще бъде възстановена по програма „Красива България”.

Общата стойност на проекта, с който общината кандидатства и бе одобрен, е 240 хил. лв., като безвъзмездната помощ по „Красива България” е 100 хил. лв., а 140-те хил. лв. съфинансиране са заложени в общинския бюджета, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Проектът предвижда укрепване на цялостната конструкция на сградата, която понесе щети от пожар, ремонт на покрива, обновяване на фасадата, смяна на дограмата и други възстановителни работи.

Това е поредният проект, който печелим по „Красива България”, свързан със Стария град, коментира кметът Иван Тотев. По думите му, след изпълнението на предвидените за тази година дейности, ще се възстанови доброто състояние на повечето от общинските обекти в Стария Пловдив.