Вие сте тук: Начало Новини В ЦДГ „Малкият принц” повече място за игра

В ЦДГ „Малкият принц” повече място за игра

Дворът на детската градина е обновен с модерни нови кътове.

Със забавления и танци децата от ЦДГ „Малкият принц” отпразнуваха откриването на обновения двор в любимата им детска градина. Радостта им споделиха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен” Райна Петрова, които заедно с директора на градината Ирена Милушева прерязаха лентата пред прекрасните нови кътове за игра с най-съвременни съоръжения.

Новата придобивка е резултат от доброто управление на делегирания бюджет. Когато гласувахме преминаване на детските градини към делегирани бюджети, имаше несъгласни общински съветници, които се страхуваха, че директорите нямало да се справят. Сега вече и те се убеждават, че това е начинът, по който сред добрите директори да изпъкнат най-добрите, подчерта инж. Тотев. Той подчерта и ролята на родителските настоятелства и увери, че Община Пловдив винаги е готова да окаже необходимата подкрепа, както в конкретния случай голямо съдействие са оказали ОП „Градини и паркове” и други общински звена.

Междувременно в детската градина има нови легла и гардеробчета. Разработени са проекти за обновление на целия двор, който включва велоалея и спортни площадки, съобщи Райна Петрова.